Монтаж, топло и звукоизолации.
Matchless - специалист
Пък ако само беше варосал стените още по-тънкана щеше да е..:)
PIP - майстор
ха, ха, много си остроумен. цената с и без шпакловката беше същата отворко. така и никой не каза колко излиза м2 гипсовкартон.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Е сметни си де. Нали за да спестиш от труд, трябва да си наясно как се слага.
PIP - майстор
Аз теоретично съм го смятал, но не знам дали ще ми излезат сметките понеже не съм се занимавал с гипсов картон, а имам още етаж и половина за 'довършване'.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
PIP написа:
Аз теоретично съм го смятал, но не знам дали ще ми излезат сметките понеже не съм се занимавал с гипсов картон, а имам още етаж и половина за 'довършване'.
Звучиш адски несериозно.
Matchless - специалист
PIP
Еми ти сам го написа-не става въпрос за отделна шпакловка.Не всеки иска да са му варосани стените.Аз съпоставям цименто-варова + гипсова шпакловка с суха мазилка+шпакловка...То винаги има по евтин вариант,може някой да намята кереч с трици ,да намаже отгоре с метла малко вар и да каже: "Е скивай,на мене ми излезе 50 стинки квадрата"...
PIP - майстор
Човек пита за разлика между гк и мазилка, казва се че е гк излиза по-евтино. Аз пиша колко ми взеха за мазилка и питам колко излиза гк.

Вместо конкретен отговор ми отговаряте каква съм скръндза и колко съм неадекватен. Ако търсите конфликт или да спорим ей така за спорта не сте познали човека, ако не дайте конкретен отговор. Да повторя, че шпакловката не влиза в цената.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Виж сега. ГК не е ей-така просто по-евтино. По-евтино е откъм пари, защото и последния пулю може да си го монтира сам. И се смята само материал.
А материалът се смята лесно.
Ако няма да си го слагаш сам, няма какво да ти говорим. Ааако ще си го слагаш сам, си го смяташ сам.
Този път разбра ли?
Matchless - специалист
PIP
Картона е около 4 лева квадрата,лепилото около 13-15лв/30кг,сатен гипс-около 11-12лв,гласфазерната лента 25 метра е около 1,50.Вместо грунд ако решиш да си лепиш ще ти кажа алтернатива.
Цени как да ти дадем?Това са грубо цените на материалите във Варна,другаде може да са по евтини,може и да са по скъпи.За цена за труд няма да напиша нищо по същата причина.На лепилото разходната норма по принцип е 2-3 кг/кв.м. ,но като не съм видял стените дали са криви или прави или с чупки как да ти дам окончателен разход?
n_a е прав,трябва сам да го сметнеш...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
колко излиза м2 гипсов картон включващ картон, sd/ud и работа
Поредният недочул.
Да си намери фирма/майстор, да си му дадат цена. Какво ни занимава нас тука. Хем за толкова писане не се усети да зададе така въпроса,ч е да разберем.
И пак ще пиша, за бавночетящите.
ГК с включен труд НЕ Е ПО-ЕВТИН от каквото и да било друго. Само е по-бързо и чисто.
Ае със здраве!

Тема "Въпрос за Мазилка на стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: