Монтаж, топло и звукоизолации.
kol-4o - специалист
Щом не махате темите,да споделя още нещо.Апартамента е на децата и искат да приобщят терасата,като иската там да е печката над нея ширм,някое и друго шкафче....,,затова трябва да е стена.А колкото до слагането на дограма(освен за сигурност против набези),койтое живял на 1 етаж знае,че всичко изтупано от горните тераси се събира на най долната.Щорите на съседите са постоянно затворени заради тоя проблем,но няма светлина,Такъв вариант не ни устройва.Смятам,че ще се преборя с проблемите(винаги има нестандартни начини,всеки един ремонт е индивидуален за себе си)и ви благодаря за съветите.
krismarg - специалист
Аз бих го направил с гипсофазер. Изрязвам цяла станица и хващам за нея профилите като за преградна стена. Всичките т.е. и за в средата. Вдигам я през профила за стената, пода и тавана с дюбели. Пълнеж вата 10 см или каменна и пак гипсофазер. За кухненски шкафчета не е проблем. Ако Ви притеснява сложете напречни профили в мястото на захващане.
Matchless - специалист
Преградна стена-от тяхната страна затворена с шперплат а от твоита с гипсфазер или аква панел.Единствената уловка е ,че ще трябва да е с предварителен монтаж и това е затруднението,но ми се вижда много по добре и лесно от алтернативата.
kol-4o - специалист
Отново по темата.Разбрах се със съседите,зидане мазане,всичко е ок.Разчертах си мястото на стената,местата за закрепване и.......се оказа,че до дограмата всичко е няколко пласта ЕPS!Аз ли не съм в час,или сега така е новото строителство,от вън чудо,от вътре...да не го поглеждаш!!!!Снимките са малко кофти-с телефона и са разместени,но се надявам,че всичко се вижда!

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (11.27 KиБ) Видяна 4893 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (11.35 KиБ) Видяна 4893 пъти

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (11.29 KиБ) Видяна 4893 пъти
Харалампи - специалист
Здравей колега,

Изчетох с интерес цялата тема. Скоро и аз го играх този филм. Разбира се при мен нямаше такива проблеми, защото съм във стандартен панелен блок и проблемите ми бяха съвсем стандартни. Доколкото разбирам, съседите ти не искат да им се цапа щората, и за това търсиш варианта със фазера. Няма ли да е по-лесно, да се покрие с нещо (найлон например) щората им по време на зидането, а след това да се свали и от тяхата страна да си измажеш стеничката за да не поема влага. Ако не искат да гледат измазаната ти стена като вдигнат щората защо не опиташ вместо с фазер, с ПВЦ плоскости. изглеждат много добре и с тях се работи много лесно. Стават и за тавана, тъкмо ще скрият петното от водосточната тръба. Във форума има тема за тези плоскости, ще я потърся и ще дам линк. Не съм сигурен дали стават за външно приложение. Просто давам идея. Като се има предвид че няма да са изложени на пряка слънчева светлина, не виждам какво може да им стане.

Ето я темата: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=7260
kol-4o - специалист
Продължавам по темата.Харалампи с такива плоскости съм направил тоалетната(поддържат се лесно)но за вън имам резерви.Стената се зида,после EPS+мрежа,замазка, мазилка(оцветена).Ето малко снимки.
Снимано е с телефона,не е перфектно качество,ама това е!Снимките са в обратен ред!!!! :?

Прикачен файл

Image(194).jpg
използвам директни окачвачи за закрепване към стената
Image(194).jpg (28.25 KиБ) Видяна 4791 пъти

Прикачен файл

Image(195).jpg
Image(195).jpg (20.84 KиБ) Видяна 4791 пъти

Прикачен файл

Image(196).jpg
Image(196).jpg (27.05 KиБ) Видяна 4791 пъти

Прикачен файл

Image(197).jpg
Image(197).jpg (20 KиБ) Видяна 4791 пъти

Прикачен файл

Image(198).jpg
Млко приспособление,не откривам топлата вода!(свредлото е парче от арматура-решетка,отрязано като кръстче и заточено с прави ръбове.)От страничния размер зависи диаметъра на отвора(задължително на бавни обороти и не се вади до като не спре да се върти-дос
Image(198).jpg (26.18 KиБ) Видяна 4791 пъти
W123 - специалист
Aбе колеги аз ли нещо съм изостанал или има нови начини за строителство с итонг.За втори път за няколко дни виждам да се зарязват блокчетата за да застъпят на ръб.Не е ли по-лесно да се изравни първия ред като се резнат няколко блокчета и от там нататък да си вървят нормално и да се връзват със съседните?
kol-4o - специалист
Винаги има два начина,по-лесен и по- труден.Някой като мен,избират по трудния.Не съм на норма,а и това зарязване е само за първите 4 реда,после няма проблем.Бях сигурен,че на специалистите няма да се хареса,но нали крайния резултат е един същ.Пък и съм си направил сметка с размерите,което ме устройва,но се убеждавам,че по-добре е само да четеш форумите,отколкото да споделяш нещо.Живи и здрави!
W123 - специалист
Е не бе,ти па ся да не се засегна нещо.
Щом си пресметнал че така ще е по-икономично и по-лесно е нормално да го направиш,няма нищо лошо в това.Просто ми направи впечатление.
masterval - майстор
Този начин на връзване на ъгъл от пенобетон ми допада, особено ако се зида с нещо като 7,5 или 10 см. Ако не бъркам, дългата страна на терасата е нивелирана и нарочно повдигната с половин тухла надлъжно. По нещо ми напомня връзването на ъглите в руските дървени къщи.

Тема "Преградна стена на тераса(между съседи)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: