Монтаж, топло и звукоизолации.
Чаро - Акълия
kajiva написа:
... а проблемът възникна между мен и този човек който монтира дограмата.той твърдеше че захващането на каквото и да било с видии към дограмата е недопустимо(меко казано),защото се нарушавала цялоста и термо свойствата на дограмата. ...
А той не проби ли дограмата при монтажа, за да я хване към стената с дюбели или винт за директен монтаж?
И двата възможни отговора, ме навеждат на мисълта, че човека дето ти е слагал дограмата е "голям специалист"- Убав човек...

svetliopi44, евала. Така се чете вече! :prost:
EmoZ - специалист
Chaco, прекрасна идея е тая твоята, 'обръщане' на джам със завършващ/предпазен профил. Надявам се, че не се сърдиш за т'ва дет' съм ползвал патента :) .

От топлотехническа гледна точка няма никакви негативи, идеята е прекрасна, мерсаж.

Ето и аз какво спретнах съвсем любителски и за 'сефте'.

Имам един въпрос, горе, по тавана как бихте 'обърнали'?

Аз имам идея, но нещо ме притеснява, че няма да е достатъчно устойчиво. Челното парче картон (около 9-10 сантиметра) и хоризонталното свързани с едно UD, че е по леко, челното за UD-то по тавана, а хоризонталното в нута на PVC предпазния/завършващ профил по касата на джама. (май трябваше да го нарисувам)

Успех.

Прикачен файл

Resized_2.JPG
след картона
Resized_2.JPG (31.16 KиБ) Видяна 3202 пъти

Прикачен файл

Resized_1.JPG
преди картона
Resized_1.JPG (28.13 KиБ) Видяна 3202 пъти
Pooh - майстор
EmoZ написа:
Имам един въпрос, горе, по тавана как бихте 'обърнали'?

Аз имам идея, но нещо ме притеснява, че няма да е достатъчно устойчиво. Челното парче картон (около 9-10 сантиметра) и хоризонталното свързани с едно UD, че е по леко, челното за UD-то по тавана, а хоризонталното в нута на PVC предпазния/завършващ профил по касата на джама. (май трябваше да го нарисувам)
Ти си го знаеш - защо питаш? Прави го смело, слагаш ъглите, шпакловаш и боядисваш. За устойчивостта - замисли се какви натоварвания ще носи горното парче - на практика само себе си. Просто няма какво да те притеснява - действй смело.

Тема "Спор при обрьщане на дограма с ГК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: