Монтаж, топло и звукоизолации.
subzero - специалист
прочетох темите за преградни стени и имам няколко въпроса! доколкото разбира профилите за направа на конструкцията за стена са CW и UW, но като се поразрових из темите видях че някои го правят с деректни окачвачи и CD и UD профили както е за таван! а и на един приятел му правиха една фирма и те го направиха по 2 начин! въпроса ми е каква е разликата и защо като са измислени специални профила за стени някои го прави с профили за таван и другия ми въпрос е ако поставя листите гипсо картон хоризонтално няма ли натиска върху фугите да е по малък и вероятноста от напукване да е по малка? благодаря за отг предварително :)
bisplus - специалист
Е като прочете толква много от форума поне станали ти ясно кое е преградна стена и кое е предстенна обшивка?
subzero - специалист
знам какво е преградна стена и какво обшивка! значи ми казваш че преградната стена е с CW и UW а обшивката с CD UD! а за полагането на гипсо картона какво ти е мнението?
Pooh - майстор
subzero написа:
знам какво е преградна стена и какво обшивка! значи ми казваш че преградната стена е с CW и UW а обшивката с CD UD! а за полагането на гипсо картона какво ти е мнението?
Положително :wink:
Понеже се съмнявам, че това отговаря на въпроса ти, би ли го задал по-конкретно и точно?

П.П. Има и предстенна обшивка с CW/UW профили - все едно Преградна стена, но с обшивка, само от едната страна
radoraev - специалист
Няма проблем ако плочите са хоризонтално!
По принцип обаче преградната стена е хубаво да е два пласта-един хоризонтален и един вертикален!

Тема "запитване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: