Монтаж, топло и звукоизолации.
Привет,
Имам шумни съседи - силен говор, музика - че и тарамбука чувам като се понапият. Имам идея да изолирам стената (стените) + тавана. Тавана ще е само лека вата + гипсокартан. Стената с която гранича със съседите е около 12 квадрата. Миналата седмица ходих да проучвам за шумоизолация - Фирмата е Ди Трейд - виж http://www.di-tradebg.com/articles.php? ... GroupID=44
Предложиха ми "Файеррекс" гладък в комбинация с менерална вата и естествено обшивка с гипкартон.
Сметката е само за стената е проста:
За Фаеррекс с дебелина 20 мм около 200 лв.
Минерална вата 80кг/м3 и дебелина 50мм около 100 до 120лв.
Шумоизолационна лента за профила на гипскартона около 15 до 30 лв.
Гипкартон + разни аксесоари 60 до 80 лв.
За латекс около 50 лв -все пак трябва цялата стая да се боядиса.

Само дето не знам дали резултата ще е достатъчно добър.

Въпроси:
1. Дали да ползувам комбинация от посочените материали
2. Дали вата с по малко тегло ще е по добра - защото 80 кг/м3 е доста плътна и си мисля, че по скоро 50кг/м3 или пък 30 ще е по добре.
3. Както се вижда от простатат сметка "Файеррекс" гълта най-много средства. Дали да го ползувам или да остана само на вата?????

Ако някой има опит с пододбно изолиране от шумни съседи нека сподели. По форумите по често се говори за вариант само с вата и гипскартон - за комбинация на подобни материали не намерих нищо. :roll:

--------------------------------------------------------------------------------
Полезна информация:
Намерете изпълнители за изолация
Майстори и фирми за изолация Заявете проект и сравнете безплатно цени
sasooooooooo - "специалист"
Имай в предвид, че колкото и да изолираш, пак ще ги чуваш. Звуците ще се пренасят по пода, тавана, колони, стени и т.н.
Разрешеното време за купони е до 22ч. и до 23 през лятото. Оставяш евентуален толеранс до 24ч. След този час можеш да викаш полиция.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не отворих линка, но както е видно от името на продукта, той е за друга защита.
Имайки предвид, че звукът се предава по твърди връзки, то наблегнете на мекото. Вата и гумени подложки под твърдите елементи навсякъде, където е възможно.
Спокойно можете да боядисате само новата стена.
И накрая радостната новина. Каквото и да правите, винаги ще чувате съседите. Номерът е да понасяте каквото чувате.
Така, Успях с линка. Фирекс е Звукоизолатор за професионални цели. Крайно покритие. Който те е консултирал да го криеш под картон ДГД.
Нещо много важно за звуковата изолация. Има значение от коя "страна" на звука се намира. Ако сложиш малко изолатор откъм звука, ще има огромен ефект. И нещо друго. Изолация се постига, като създадеш дълъг/хаотичен път за звука. Да му се завие свят и да си загуби силата. Затова "акустичните" тавани са с дупчици, затова стените са на баклавички. Повече дивани, възглавнички и перденца и по-малко картонени рафтове....
Последна промяна от n_a на нед фев 22, 2009 3:39 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
sasooooooooo написа:
След този час можеш да викаш полиция.
темата с полицията е дисткутирана многократно
идват и освен да помолят да се намали музиката, ама колко и те не знаят
питаш дали е шумно и те казват - да
питаш колко и те не знаят, защото нямат уред да измерят, както и правомощия
не дойдат ли инспектор от РИОКОЗ + МВР едновременно да направят протокол от измерване, всичко останало е пожелателно
Илиян Илиев™ - майстор
Може и да прозвучи несериозен съвета ми, но все пак ще го напиша.

Шумни съседи купонджии, ако не се разбират от човешка дума да се съобразяват най-добре се лекуват с по-силен шум. Демек взимаш си уредба, която със сигурност ще се чува като фон на тяхната музика и ако са чалгаджии се зареждаш с няколко диска яка жица, ако са рокаджии взимаш няколко диска мазни кючеци и те така.

Кофтито е, че докато се отучат при теб ще се чува по-силно, защото уредбата си е твоя. Все пак опитай да поговориш сериозно с тях, може пък и да са свестни и да почнат да се съобразяват.
Не разбрах : съкращението в "Който те е консултирал да го криеш под картон ДГД." Ако е нецензурно - се сещам.
Мислех си и за задължителните гумени ленти под профилите контактуващи със стените и пак на въпросите:
1. Дали да ползувам комбинация от посочените материали. Защото Фаеррекс си е доста скъп материал
И евентуално ако направя друга комбинация: Вата с плътност 50кг/м3 или пък 30 със по лека вата примерно на http://www.isover.bg/center/center_kata ... Akusto.htm
Илиян Илиев™ написа:
Може и да прозвучи несериозен съвета ми, но все пак ще го напиша.

Шумни съседи купонджии, ако не се разбират от човешка дума да се съобразяват най-добре се лекуват с по-силен шум. Демек взимаш си уредба, която със сигурност ще се чува като фон на тяхната музика и ако са чалгаджии се зареждаш с няколко диска яка жица, ако са рокаджии взимаш няколко диска мазни кючеци и те така.

Кофтито е, че докато се отучат при теб ще се чува по-силно, защото уредбата си е твоя. Все пак опитай да поговориш сериозно с тях, може пък и да са свестни и да почнат да се съобразяват.
Това с по силната музика няма как да се случи - имам деца.
Естествено че са чалга простаци. Многократно съм разговарял с тях - и полиция съм викал -повярвай ми простия човек си прост
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Разбира се, че е нецензурно :) . Досет момък си!
Скъпия материал си го спести, не заради парите, те са като шума, ами защото си от другата страна на звука.
Относно ватата - заложи на вата с повече "косми" на кубичен сантиметър. Сиреч на по-тежката.
Гумени ленти И под картона.
n_a написа:
Разбира се, че е нецензурно :) . Досет момък си!
Скъпия материал си го спести, не заради парите, те са като шума, ами защото си от другата страна на звука.
Относно ватата - заложи на вата с повече "косми" на кубичен сантиметър. Сиреч на по-тежката.
Гумени ленти И под картона.
Да разбирам:

Тухлена стена, гумена лента, директен окачвач или профил, отново гумена лента и накрая гипскартон? Това ли предлагаш?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
jaby написа:
Тухлена стена, гумена лента, директен окачвач или профил, отново гумена лента и накрая гипскартон? Това ли предлагаш?
И вата.

Тема "Приемлива шумоизолация на стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: