Привет,
Имам шумни съседи - силен говор, музика - че и тарамбука чувам като се понапият. Имам идея да изолирам стената (стените) + тавана. Тавана ще е само лека вата + гипсокартан. Стената с която гранича със съседите е около 12 квадрата. Миналата седмица ходих да проучвам за шумоизолация - Фирмата е Ди Трейд - виж http://www.di-tradebg.com/articles.php? ... GroupID=44
Предложиха ми "Файеррекс" гладък в комбинация с менерална вата и естествено обшивка с гипкартон.
Сметката е само за стената е проста:
За Фаеррекс с дебелина 20 мм около 200 лв.
Минерална вата 80кг/м3 и дебелина 50мм около 100 до 120лв.
Шумоизолационна лента за профила на гипскартона около 15 до 30 лв.
Гипкартон + разни аксесоари 60 до 80 лв.
За латекс около 50 лв -все пак трябва цялата стая да се боядиса.
Само дето не знам дали резултата ще е достатъчно добър.
Въпроси:
1. Дали да ползувам комбинация от посочените материали
2. Дали вата с по малко тегло ще е по добра - защото 80 кг/м3 е доста плътна и си мисля, че по скоро 50кг/м3 или пък 30 ще е по добре.
3. Както се вижда от простатат сметка "Файеррекс" гълта най-много средства. Дали да го ползувам или да остана само на вата?????
Ако някой има опит с пододбно изолиране от шумни съседи нека сподели. По форумите по често се говори за вариант само с вата и гипскартон - за комбинация на подобни материали не намерих нищо.
--------------------------------------------------------------------------------
Полезна информация:
Намерете изпълнители за изолация
Майстори и фирми за изолация Заявете проект и сравнете безплатно цени
Имам шумни съседи - силен говор, музика - че и тарамбука чувам като се понапият. Имам идея да изолирам стената (стените) + тавана. Тавана ще е само лека вата + гипсокартан. Стената с която гранича със съседите е около 12 квадрата. Миналата седмица ходих да проучвам за шумоизолация - Фирмата е Ди Трейд - виж http://www.di-tradebg.com/articles.php? ... GroupID=44
Предложиха ми "Файеррекс" гладък в комбинация с менерална вата и естествено обшивка с гипкартон.
Сметката е само за стената е проста:
За Фаеррекс с дебелина 20 мм около 200 лв.
Минерална вата 80кг/м3 и дебелина 50мм около 100 до 120лв.
Шумоизолационна лента за профила на гипскартона около 15 до 30 лв.
Гипкартон + разни аксесоари 60 до 80 лв.
За латекс около 50 лв -все пак трябва цялата стая да се боядиса.
Само дето не знам дали резултата ще е достатъчно добър.
Въпроси:
1. Дали да ползувам комбинация от посочените материали
2. Дали вата с по малко тегло ще е по добра - защото 80 кг/м3 е доста плътна и си мисля, че по скоро 50кг/м3 или пък 30 ще е по добре.
3. Както се вижда от простатат сметка "Файеррекс" гълта най-много средства. Дали да го ползувам или да остана само на вата?????
Ако някой има опит с пододбно изолиране от шумни съседи нека сподели. По форумите по често се говори за вариант само с вата и гипскартон - за комбинация на подобни материали не намерих нищо.

--------------------------------------------------------------------------------
Полезна информация:
Намерете изпълнители за изолация
Майстори и фирми за изолация Заявете проект и сравнете безплатно цени