Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравйте на всички,
Предстои ми изграждане на предстенна обшивка и преградни стени от гипсокартон на таванско помещение.В момента стените са на тухла,а тавана е на греди. Преди започването на изграждането имам няколко въпроса.
1. Пароизлолация на тавана - тъй като гредите на тавана са 12 см решил да запълня между гредите с минерална вата с дебелина 12 см, за пароизолация ще използвам найлон, който ще поставя между ватата и гипсокартона.Въпросът ми дали да поставя още един слой найлон преди да положа ватата.В първият случай ще се получи конструкция -керемида-хидроизолация(воалит)-OSB- минерална вата-найлон-гипсокартон.Във вторият случай ще се получи-керемида-хидроизолация(воалит)-OSB- НАЙЛОН-минерална вата-найлон-гипсокартон. Въпросът ми е дали да слагам този втори слой найлон? Какъв найлон се използва по принцип за тази дейност? С каква дебелина?
2.Предстенна обшивка стени-Тъй като къщата не е измазана отвън(ще се изолира, но на по-следващ етап). За предстенна обшивка ще използвам гипсокартон с констркция от UD и CD профили и 10 см изолация от минерална вата. Въпросът ми е дали трябва да се слага и тук пароизлолация от найлон, за да не се получи конденз, защото къщата не е измазана отвън. Ако се слага каква конструкция трябва да се получи: 1.тухла-найлон-минерална вата-гипсокартон,2.тухла-найлон-минерална вата-найлон-гипсокартон3. тухла-минерална вата-найлон-гипсокартон
3. Предстенната обшивка, преградните стени на банята ще бъдат от непромукаем гипсокартон.Надежно ли е това смисъл няма ли опастност след време този гипсокартон при намокряне да се размекне и да се прецака.Естетсвено, че ще има плочки но все пак, но те няма да бъдат до тавана и някъде ще си остане може би само гипсокартон.
Трябва ли да се слага пароизолация на предстенната обшивка .
4. Тъй като банята ще се намира в скосената част на покрива след като се постави гипсокартона на тавана (непромукаем), как да го защитя от влагата с някакво покритие или нещо друго (мазилка) или незнам какво точно.
Благодаря за всички отговори предварително

Тема "Питане за пароизолация на покрив и стени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: