• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
s.chakarov - напреднал
кажете каква марка влагоустойчив картон да си купя ?? и каква е разликата в структурата м/у влагоустойчивия картон и обикновения
solo5 - майстор
s.chakarov написа:
каква марка влагоустойчив картон да си купя ?
на KNAUF :-D
Pooh - майстор
s.chakarov написа:
каква е разликата в структурата м/у влагоустойчивия картон и обикновения
Aмиии ... единият е влагоустойчив, а другият не е.

Марките мисля са 3 - Rigips, KNAUF и Lafarge ... поне аз за тези се сещам на примависта. Подредих ги по цени, така че преценяваш си сам - и трите марки имат сертификат за качество. KNAUF е най-масовата марка, единственният ми съвет е да се купува от лицензиран вносител, за да не попаднете на "някакъв гипсокартон уж, боядисан в зелено" ;)
Последна промяна от Pooh на вт ное 25, 2008 6:19 pm, променено общо 1 път.
leonardo_vd - модератор
Pooh написа:
s.chakarov написа:
каква е разликата в структурата м/у влагоустойчивия картон и обикновения
Aмиии ... единият е влагоустойчив, а другият не е.

Марките мисля са 3 - Rigips, KNAUF и Lafarge ... поне аз за тези се сещам на примависта. Подредих ги по цени, така че преценяваш си сам - и трите марки имат сертификат за качество. KNAUF е най-масовата марка, единственният ми съвет е да се копува от лицензиран вносител, за да не попаднете на "някакъв гипсокартон уж, боядисан в зелено" ;)
Te марките са повече, и всичко е въпрос на навик с какви материали сте свикнали да работите. Разликата в отделните марки е единственно формата на фабричната фука. При Лафраж има едни платна, които има значение как ще ги редиш, защото фугите им са направени по специфичен начин та да се образува фуга от 2мм когато се монтират листата. :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
На влагоустойчивия, картонът му е импрегниран. Гипсът си е гипс на всичките, няма никаква разлика в структурата. Мечтател.
EDI - майстор
И гипсовата смес е различна, има импрегнатори в нея,които естествено не я правят водо устойчива, а влаго устойчива.Не може да се търсят чудеса.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
EDI написа:
И гипсовата смес е различна, има импрегнатори в нея,които естествено не я правят водо устойчива, а влаго устойчива.Не може да се търсят чудеса.
Влагоустойчив Гипсокартон
Описание:
Влагоустойчива гипсокартонена плоскост със заоблени ръбове, допълнително импрегнирана срещу въздействието на влагата.
Приложение:
Използва се в системите за сухо строителство за изработване на гладки окачени тавани, леки преградни стени, или предстенни обшивки в помещения с голяма влажност, такива като: бани, кухни и пр.
и http://www.rivagips.com/go.php?id=11&idM=2
Та не фантазирай за импрегнатори В гипса. Импрегнаторът е отвън.
EDI - майстор
Изобщо не фантазирам, а съм го чел.Не произвеждам картон за да знам какво има вътре, но хората си го пишат. http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/0/D7 ... enDocument .Тук може да се прочете нещо по въпроса.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Област на приложение:
Като строителните плоскости, по специално във влажни помещения (домашните кухня и баня) както и като основа за полагане на плочки.
Свойства:
Строителни плоскости с гипсово ядро специално импрегнирано срещу поемане на вода.
Да, именно. Импрегниране - виж в речника. Това е повърхностна обработка. Имаме класическото гипсово ядро (забавлявам се, как се стараят с различни думи да кажат едно и също), импрегнирано за влагоустойчивост.
Просто като се прибави към гипса нещо различно от вода, се променя структурата на получения продукт и в резултат се губи якост.
Pooh - майстор
Сега остава и да кажеш, че GKB плоскостите са само гипс, вода и амбалажна хартия? И разликата между GKB, GKI, GKF и GKFI е само в модела на амбалажната хартия ??? Човек сериозно ли го мислиш това? Ами дай да си отворим домашно производство ...
Отделно че ИМПРЕГНИРАНЕТО не е ПОВЪРХНОСТНА обработка, а просто обработка на съответният материал против водоплоглъшане. Хайде да не откриваме топлата вода - дори и в линка който си дал сам е описано:
* ALLEV yesili е гипскартон, който се използва за изграждане на преградни стени, предстенни обшивки и окачени тавани на места, където е необходима влагоустойчивост.
* За водо и влагоустойчивост вътрешността на ALLEV yesili е подсилена с водоустойчиви агенти.
* И двете страни на ALLEV yesili са покрити със специална хартия придаваща гъвкавост и здравина.
* Поради своята водо и влагоустойчивост ALLEV yesili може да се използва в бани, тоалетни, кухни, столови и тавани.
* ALLEV yesili може да бъде покриван с плочки и други подобни материали
Надявам се да прекратим безсмислените спорове. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "влагоустойчив картон-марка ?@?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: