Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравейте майстори ,

и аз като много хора следя от дълго време форума особено около ремонтните мъки в къщи ... Бихте ли ми дали вашето мнение относно следната ситуация:
Изградихме преградна стена хола от гипсокартон за обособяване на второ помещение . Желанието ми е да монтирам на стойка за стена 40 инчово LSD от страната на хола . След дълго умуване моят майстор исмисли да използваме 10 см УА профил , на който да окачим стойката . Въпроса ми е според вас какво натоварване може да понесе един такъв профил ? В моят случай говорим за около 23 км телевизор + 18.6 км стойка . При необходимост бих могъл да побликувам и снимки за олеснение .

Предварително благодаря на всички , които се отзоват .
Pooh - майстор
UA профил, монтиран с планки към пода и тавана, носи врата 50-60кг. , която се отваря и затваря непрекъснато. Следователно 40-ина кг. статичен товар няма да са никакъв проблем. Все пак е хубаво да се има предвид и дължината на рамото на стойката - колкото по-дълго е рамото, толкова по-голям е моментът (натоварването в точката на свързване). Ако телевизорът само ще си седи като картина - няма никакви проблеми и да се закрепи директно за профилите на стената, но ако ще е на въртяща се стойка, конзолно захваната за стената, тогава вариантът с UA профил е наистина най-удачен. Обръщам само вниманието Ви на това, че UA профила, трябва да е захванат в пода и тавана независимо от стената. В смисъл да се явява независим елемент, на който силови натоварвания да оказва само конзолата с телевизора.
Pooh ,
благодаря ти за бързия отговор . Стойката , която мислим да монтираме е въртяща се с 2 рамена като при сгънато положение е на 13 см от стената след което добавям и дебелината на ЛСД - то , около 10 см . В момета пфофилът е монтиран чрез срез и огъване в двата края след което в по три точки е фиксиран за трегера и пода с 6 см дюбели и респективно винтове за бетон . Опасението ми е , че изпълнено по този начин голяма част от напрежението върху профила ще падне имено на сгъвката в края и дори и самият профил да издържа натоварване от 50 км , проблемът може да дойде от закрепването му . За съжаление мястото за работа е сравнително ограничено и не съм сигурен дали бихме могли да доокрепим цялата конструкция допълнително .

Дали това закрепване ще свърши работа или да прекратявам преди да е станал по- голям проблема ?

Прикачен файл

Lunar_Reach_s_new_silver.jpg
Lunar_Reach_s_new_silver.jpg (40.36 KиБ) Видяна 4668 пъти
Последна промяна от Bariken на пет май 15, 2009 7:01 pm, променено общо 1 път.
ето и закрепването

Прикачен файл

DSC00107.JPG
DSC00107.JPG (143.77 KиБ) Видяна 4653 пъти
Pooh - майстор
Смятам, че си си вързал достатъчно добре гащите. На тази стойка и мен можеш да овесиш ... пък аз не съм от най-леките мечета ;)

Тема "Въпрос за УА профили" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: