Монтаж, топло и звукоизолации.
sspoko - специалист
Исками се да обицовам една стена не цялата на 0,8 - 1,0м с ламинат даите идея как да го захвана така че да не е грозно а същевременно да е здраво? Стената е ГК.
solo5 - майстор
защо не си вземеш ламперия за стена
цените не са кой знае колко различни спрямо ламината
Стефан - майстор
От долу и отгоре с лайсни/под формата на буквата П/. Ламината влиза в лайсните, които през определено разстояние се фиксират към картона с винтчета.
leonardo_vd - модератор
Никакви винтове. Лепи ламината със монтажен силикон и никога няма да имаш проблем.
Matchless - специалист
Щом става дума за около метър, че и по малко от стената не е зле да разгледаш и други възможности какво препоръча solo5.Има много качествени и красиви ламприи за стени, а дори и да е по-скъпичка за два квадрата няма да е фрапираща разликата-30-40 лева общо;) Иначе за ламината щом е ГК стената и аз препоръчвам монтаж със силикон(и с ц200 ще стан много здраво), ако се намаже по краищата и посредата на "зиг-заг" няма мърдане...лошото е, че ако решиш да го махаш след време ще повреди ГК при демонтажа.Ако решиш да го монтираш както препоръча Стефан ползвай поне двурезбови винтове(рапитки) или както ги наричат повечето монтажници- "рапитки картон-картон" :) а може и винтове с дюбел тип "охлюв".Но аз препоръчвам с силикон или ц200.
sspoko - специалист
Благодаря за мненията май ще пробвам варианта на стефан но долната лаисна ще я заменя с перваза. Но не изключвам и варианта за ламперия само ме безпокои варианта че тези които видях в магазините имат сконение при зглобката а на мен ми се искаше да е равна стената.

Тема "ламиниран паркет на стена ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: