Монтаж, топло и звукоизолации.
Реших да махна тапетите и да изравня стените в детската стая.Под тапетите обаче има боя.Въпроса ми е трябва ли да се махне боята преди да се почне изравняването ии какви материали ще ми препоръчате да използвам.Неравности повече от 7-8мм няма. :)
Мерси предварително!
chapara - майстор
Гипсово лепило,на "Боро" с голяма маламашка,после колоркит,накрая шитрок(зелен) и боядисваш :wink:
simeonov_74 - специалист
Преди гипсовото лепило намажи стената с Бетон контакт да ти е мирна главата,че гипс върху боя :wallbash:
какво представлява шитрока(нещо като сатен гипса) и може ли без него?
masterval - майстор
sweetsunshine написа:
Реших да махна тапетите и да изравня стените в детската стая.Под тапетите обаче има боя.Въпроса ми е трябва ли да се махне боята преди да се почне изравняването ии какви материали ще ми препоръчате да използвам.Неравности повече от 7-8мм няма. :)
Мерси предварително!
Първо, какво значи боя? Бои разни, според тях и решенията...
С гипсово лепило се лепи, а с гипсова шпакловка се шпаклова. Така мисля.
След като "изравниш" стените (които не е ясно какви са), какво мислиш да правиш?
Ако зададеш правилни въпроси, можеш да очакваш правилни отговори. Или да прочетеш всичко написано до сега.
Боята е от преди да се нанесем в апартамента(от преди 13 години)и незнам точно каква е.
След изравняването на стените следва боядисване (не мисля отново да слагам тапети).
georosi - специалист
Стените,трябва добре да ги изчистиш от тапетите(остатъците правят поразии).Ако има надигнала се боя я махни до здрава основа.Грундирай-"Боро"или С-200+вода(1/3).Шпакловка-Ротбанд на Кнауф и за фина-Шиитрок(зелен).Шкуриш и боядисваш.

Тема "Въпрос за изравняване на стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: