Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравейте

Не съм много сигурен, че темата е за тук, но понеже ста дума за изолации...

Току-що направих саниране на апартамента. Санирането обхваща две стаи, на които има по един прозорец с PVC дограма (дограмата си беше сложена преди санирането, няколко години преди това).

Сега след санирането ми се ще да сложа первази - PVC или метални и въпроса ми е може ли да стане това и евентуално фирма или магазин от където може да се купят тези первази...
Четох някъде, че PVC перваза трябвало да се сложи преди дограмата, но не съм сигурен доколко достоверно е това...

Благодаря предварително за всякаква помощ по въпроса и лек ден на всички :)
simeonov_74 - специалист
Ако говориш за первази от външната страна, самите дограмаджии от всяка фирма ще ти сложат.
zvetomil - специалист
Пвц перваза се слага преди дограмата(да стъпи върху него) ,защото после е по трудно ,да го закрепиш.Освен ако няма борд върху които ,да легне ,тогава просто го залепваш и минаваш ръба до прозореца много тънко със силиконче.пвц са вътрешни а алуминиевите са за външна употреба.Ако сложиш Пвц перваз отвън и прозореца го застъпи ,после при дъжд на снадката влиза вода в стаята.Това на снимката е пример с повдигащ профил които в България не се ползва и е само пример.

Прикачен файл

ккк.jpg
ккк.jpg (30.63 KиБ) Видяна 3681 пъти

Тема "Въпрос за перваз на прозорец след саниране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: