Монтаж, топло и звукоизолации.
vailoelle - специалист
Здравейте , дано пиша в правилния раздел.
Може ли да дадете съвети как да направя едно антре между две постройки.Сега то представлява нещо като тунел.Искам да го преградя и да стане антре.Как според вас ще е най-добре да стане?
Аз мисля за две плъзгащи врати с малко зидария.Ето един план на мястото дано се разбира :)
Изображение

Размерите с високо от 2,20 до 2,50/има наклон/ широко 1,8м това пространство трябва да преградя а дължината е 3,5м. /тя е стената на гаража и къщата/
Видях някои теми за това как се прави плъзгаща врата прегледах в Бриколаж какви механизми предлага и мисля да я направя сам.Рамка от алуминиеви профили с поли карбонат в рамката , но не знам как ще е като здравина и дали ще изглежда добре.И ако може да кажете някакви ориентировъчни цени на поли карбоната и профилите или някакъв по-добър материал за случая.Не е задължително да с от алуминиеви профили може и железни.

За преградите/вратите трябва да с устойчиви на дъжд,да пропускат светлина и да с стабилни.
torbalan - Дървен философ
кое налага да използвш плъзгащи врати?
има ли проблем да си го иззидаш с тухли и да сложиш едни хубави дървени врати ?

1.8х3.5 метра си е едно хубаво антре...
vailoelle - специалист
torbalan написа:
кое налага да използваш плъзгащи врати?
има ли проблем да си го иззидаш с тухли и да сложиш едни хубави дървени врати ?

1.8х3.5 метра си е едно хубаво антре...
Благодаря за отговора и за дадената идея ще помисля и над нея.Плъзгащи врати за пространство най-вече.Лятото "тунел" зимата да не навява сняг/дъжд антре.Не искам да има много зидария за повече светлина.Аз мислех да е 1м. зидария стена и другото плъзгаща врата която да се "крие" в ново направената стена.А от другата страна да е само врата тип "хармоника" да се отваря по-голямо пространство все пак това е входната ни врата.

Просто с плъзгаща врата ми изглежда доста по-лесния,евтин и бърз вариант.Разбера се невинаги лесното и евтино е качествено.
Ако не бъркам приблизително тухли-100-200лв.,мазилка-80лв,врати дървените над 150лв или общо грубо 480-580лв
А с плъзгащи врати - механизми - до 70лв , профили - до 100лв., плоскости за вратите /така и не мога да намеря точна цена на 1кв/м / но към 100лв пак грубо 270лв.
Ако с ми верни сметките казвайте ако бъркам с цените :)

Ако мога довечера ще направя няколко снимки за по-нагледно.
torbalan - Дървен философ
ако искаш врата, дето да уплътнява хубаво - мисля, че доста бъркаш с цените...
ако не ти пука как ще се затваря, и просто искаш да не навява сняг - варианти много :-)

на моя обект само една входна врата струва около 500 лева...
vailoelle - специалист
torbalan написа:
ако искаш врата, дето да уплътнява хубаво - мисля, че доста бъркаш с цените...
ако не ти пука как ще се затваря, и просто искаш да не навява сняг - варианти много :-)

на моя обект само една входна врата струва около 500 лева...
Да знам плъзгащите врати не уплътняват много.И да не ме интересува много затварянето просто да е практично да пази от дъжд и разбира се да няма големи фуги.Ако може сподели някоя идея.
Аз клоня към нещо подобно.Правя рамка от някакви профили и вкарвам в нея поли карбоната закачам за рамката механизмите за плъзгане, слагам релсите.И за по-голямо уплътнение слагам няколко профила по стените в който да влиза самата врата , така че в затворено положение да няма фуга.Съответно отгоре и отстрани ще с тези профили за отдолу ще има малко прагче което да спира вода и вятър

Нещо такова:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

:?:

Тема "Преграждане на пространство м/у две сгради за антре." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: