Монтаж, топло и звукоизолации.
олебор - помощник
Имам две крила стълбище под нивото на земята /води към мазето / Стената от страни е от камък в/у която е направена варова мазилка и след това е направен фладер.От просмукващата се влага фладерът се е надул и се рони.Направо грозна работа.Въпроса ми е как да захвана PVC обшивката към стената?
Crafty - специалист
Преди да решиш проблемите с влагата, няма смисъл да инвестираш в каквато и да било обшивка.
олебор - помощник
Аз затова искам да сложа PVC, защото не мога да реша проблема със влагата.Отвън стената е облепена със воалит, но самия камък кондензира от вътрешната страна.
piron45 - майстор
олебор написа:
Аз затова искам да сложа PVC, защото не мога да реша проблема със влагата.Отвън стената е облепена със воалит, но самия камък кондензира от вътрешната страна.
Заблуждаваш се колега, влагата си идва отвън. Каменните стени ако няма влага отвън са сухи като барут. На времето в моята къща имах същия проблем, в сутерена при дебелина на стените 60см. имаше влага и беше страшно. Направих дренаж на дълбочина до сухата зидария на стената и всичка заспа.Стената си изсъхна и от вътре си сложих дървена обшивка която не е мръднала вече повече от 20г.
Така че хубав дренаж му е майката и няма да имаш проблеми.
олебор - помощник
Нямам възможност да се впускам чак в такива ремонти. С една дума просто искам да замаскирам положението.Да не е толкова грозно с тоя налюпен цокъл. За това попитах как най-лесно мога да я захвана към стената. Влагата не ме притеснява чак толкова, защото там не се живее,но като влезнеш е грозно за окото. PVC обшивката не издържа ли на влага? Дайте ми други предложения! :?
vansistem - помощник
PVC облицовките са пeрфектни в твоя случаи,щом искаш само да "замаскираш положението". Според мен обаче трябва да монтираш PVC то върху метална конструкция (за гипсокартон) защото директно върху стената не става заради влагата ,същото важи и за дървените летвички.Ето и малко инфо. :rollsmile: http://www.nolina.bg/index.php?id=71

Тема "PVC обшивка -как..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: