Монтаж, топло и звукоизолации.
miros84 - специалист
Здравейте. Искам да правя пасивна къща. Искам да налепя някаква изолация на външните стени. Можете ли да ми кажете коя е най добрата изолация със най-добри свойства? Чувал съм само за фибран и стиропор. Коя има по-добри характеристики? Има ли и други топлоизолации?
Друга идея която имам е да направя втори зид на 10см разтояние от първият за да има нещо като въздушна възглавница. Незнам дали е глупаво и има ли полза. Но знам целта. Къщата да губи минимална топлина през зимата.
Чакам всички идеи.
ralev - специалист
Така както си го замислил може да направиш нискоенергиина къща но не и пасивна. За пасивна има много изписано по нета поразрови се прочети. Минимална изолация на стени 40см и мин. 50см на покрив вата + пароизолации вентилация и много други условия трябва да се покрият за да стане пасивна една къща. В България все още няма изградена и сертифицирана като пасивна къща, към днешна дата.
Но се строяли, ще поживеем ще видим
http://www.passive.bg/bg/conception/2-conception.html
miros84 - специалист
Не ми трябва серификат. Целта ми е като запаля камината вечер и си легна да спя, сутринта като се събудя да не е измръзнала цялата къща а да е още топло от предната нощ. Или ако имам климатик, да се включва по рядко.

Какво е това пресована вата? Ватата не е ли само изоляция за шума?
Тани - модератор
Най-добре е да прочетеш малко повече , преди да задаваш подобни въпроси. В момента си представи , че искаш да заместиш Шумахер във формула едно и да попиташ какво значи цензура за газта и за какво служи! Как ти звучи?

Ако не знаеш какво е вата , как ще знаеш какво е Рекуператор , термомост, въздухопроницаемост,слънчев добив от директно слънчево греене, Ка стъкло и т.н. Дори наличието на камина в къщата , вече е гаранция , че тази къща не е пасивна! За една пасивна къща енергията , която ще отдели камината за една нощ, ще и стигне да се топли около месец!
miros84 - специалист
Ок, да забравим тогава за една пасивна къща. Нека видим една нискоенергийна къща.
Както казах, целта ми е като я стопля вечерта, да е топла чак до сутринта на другият ден. За целта какво трябва да налепя на външните стени. Фибран, минерална вата или стерипор. Кое има най-добри топлоизолационни свойства?
ebahti - майстор
нали ти казах-пресована минерална вата........и добра дограма
pavkatay - майстор
miros84 написа:
Ок, да забравим тогава за една пасивна къща. Нека видим една нискоенергийна къща.
Както казах, целта ми е като я стопля вечерта, да е топла чак до сутринта на другият ден. За целта какво трябва да налепя на външните стени. Фибран, минерална вата или стерипор. Кое има най-добри топлоизолационни свойства?
въпроса определено няма еднозначен отговор, но .... истината е някъде там. :) отговора ще си го дадеш сам като ти позапуши главата няколко седмици от информация. после ТВОЯТА истина сама ще блесне в главата ти :2thumbs: това, което питаш е все едно-'кой е най -добрия доктор (майстор :-D ).....' - мнения мнооооооооооооооого
Тани - модератор
miros84 написа:
Каква ти е професията, ако не е тайна?
miros84 - специалист
Професията ми няма нищо общо със строителството.
Няма аз да си правя къщата. Ще викам майстори.
Питам кое е най-добре, защото съм чувал различни мнения.
Все пак трябва да има някаква таблица където да са отразени свойствата на изолационните материали. Ако знаете нещо, пратете линк.

Тема "Най-добрата топлоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: