• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
kol-4o - специалист
Здравейте на всички!Имам конкретен въпрос-бунгало,външни стени от OSB.Съвет за обработване на OSB,за да не поема влага.Постройката е на лозето и не се обитава целогодишно,От вътре 8 см. вата+OSB.Та въпроса е коя е най-целесъобразната обработка на външните стени?С какво?При положение ,че не се ползва постоянно,не е необходимо(според мен)полагане на EPS+мазилка+боя!Ще се радвам на всякакви съвети!Прочетох поста( Съвет за външна стена на бунгало)но конкретно нещо не ми стана ясно третирането.
crez - майстор
Латекс за външно, 2-3 ръце.
torbalan - Дървен философ
ако не те стряска цената и ти допада визията - със сайдинг също става лесно...
ebahti - майстор
намажи ги с някакво машинно масло и като позасъхне след седмица -удари 2 ръце лак и си готов
kol-4o - специалист
crez,преди латекса не трябва ли някакво третиране с грунд???ebahti,върху маслото лак.....!!!!ако се лепи стиропор с какво лепило,по специално ли е ??
Dewalt - специалист
kol-4o написа:
crez,преди латекса не трябва ли някакво третиране с грунд???ebahti,върху маслото лак.....!!!!ако се лепи стиропор с какво лепило,по специално ли е ??
Лепилото е от това което масово го дават за лепене на стиропор и всякакви подобни плоскости
kol-4o - специалист
Благодаря за препоръките!!!Спорна!!!
Имам една барака от метална конструкция обшита с ОСБ. Отвън я лакирах с Яхтен лак на 2 ръце. Преди две години я минах още веднъж с Яхтен лак. Сега ОСБ-то се е накъдрило като юфка. Дайте съвет как да го спася. Причината е слънцето а не влагата, защото от северната страна не е мръднало, а само там където най-много го пече.
toni_g79 - специалист
Йонко написа:
Имам една барака от метална конструкция обшита с ОСБ. Отвън я лакирах с Яхтен лак на 2 ръце. Преди две години я минах още веднъж с Яхтен лак. Сега ОСБ-то се е накъдрило като юфка. Дайте съвет как да го спася. Причината е слънцето а не влагата, защото от северната страна не е мръднало, а само там където най-много го пече.
Най-евтино е с блажна боя,другото решение е сайдинг!!!
И аз си мисля да го мина с блажна боя, но преди това какво да правя със стърчащите люспи. С нещо да ги ошлайфам някак или да ги очупя на ръка една по една.......
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване на OSB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: