Монтаж, топло и звукоизолации.
Stass - напреднал
Здравейте всички !

Тормози ме следната дилема. Понеже вече къщата ( за момента) е с ОСБ стени, пред мен стоят няколко вариянта за "украсяването" им.

1. боядисване,

2. тапети

3 . гипсокартон и боядисване

Реших, за по-интересно, да направя една от стените с дървена ламперия, а другите с гипсокартон. Но тъй като вече имам 16 см вата ( в панела ) и 2 см фибран (отвън) за изолация, струва ми се, че откъм изолация съм вече добре. затова се чудя дали не мога да завия гипсокартоновите плоскости директно върху ОСБ-то. Още повече , че самото ОСБ е завито на скара от греди. Чудя се, удачно ли е ( освен че е по бързо и евтино) гипсокартона директно да се завие на ОСБ-то, БЕЗ скара( или конструкция).
Благодаря Ви предварително !

п.п в този случай нужно ли е да се прави двуслойна гипсокартонова обшивка , или може само един слой и шпакловане на фугите ?
stivemaster - майстор
Здравей ,точно така ,най добрия вариант е с гипскартон ,завивай го смело но използвай винтове за дърво.Освен това ,за да няма после едни дразнещи проскърцвания или пропукване по точно ,на гипскартоните им пръсни по малко монтажна пяна ,като лепило отзад и тогава ги завий.
housedoktor - майстор
Да става.Но задължително разминавай фугите на ОСБ и гипсокартона.Не е зле да поставиш пароизолация зад картона
Stass - напреднал
ами аз съм поставил веднъж пароизолация между ОСБ-то и ватата в панела. А ОСБ-то е (уж ) някакво американско водоустойчиво...
Няма ли да е по-добре да сложа просто зелен гипсокартон, който макар и малко по- скъп , се очаква че не пропуска и не поема влага?

Тема "гипсокартон върху ОСБ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: