Монтаж, топло и звукоизолации.
Galitov - помощник
Привет на всички :)

Чудех се къде да си пусна темата и първото си мнение в прекрасния форум, и в крайна сметка реших да е тук. Ако съм сбъркал раздела, моля модераторите да ме извинят и да я преместят.

Миналата година започнах ремонт на един етаж от къщата, в който смятам да живея семейно след време. Започнах със смяна на дограмата, цементова замазка и шпакловка (без мокрите помещения), финна завършваща замазка и силите (разбирайте парите :lol: ) ми свършиха с една предстенна обшивка на бъдещата детска стая, която е със западно изложение.
Извинявам се за снимките, но си ги правих за мен си с телефона. Ето какво свърших тогава:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Само да уточня, че в ъглите навсякъде съм слагал хартиена лента. Фугите съм си ги запълвал със стъклофазерна лента и специалната фугираща смес. На пода, тавана и под дректните окачвачи си сложих уплътнителна лента. ЦД с УД не съм захващал никъде. Това проблем ли е? Малко зор видях с обръщането на позорците, че разстоянието от дограмата до зида беше голямо. Дори си мислех, че е паянтово, но крайния резултат ме разубеди. Сега като гледам и след като почетох малко видях, че рапидките съм ги напраскал много нагъсто, но мисля, че не е проблем. УД профилите и окачвачите съм ги заахващал със 6 см дюбел-пирони. Достатъчно е нали?

Сега съм решил да направя предстенна обшивка на спалнята, която е външна със северено и източно изложение (с прозорец). Т.е. ще правя обшивка и на двете външни стени.
Само за уточнение - под същата тази спалня е спалнята на майка ми. През 2008 обръщах всички прозорци на етажа, в който сега живея и по молба на майка ми във въпросната спалня сложих депрон под тапетите. Резултата мухъл на северната стена, дори и в гардероба имаше.
Та заради това се чудех да търся ли майстори, но реших че първо сам ще опитам да се оправя с ваша помощ разбира се :?

Може ли да ви попитам кои са критичните моменти, в които трябва да се внимава и ако може да ми посочите пропуските при детската стая, за да не ги допусна и в спалнята. Като например че е важно да се сложи дебел найлон между ватата и ГК, за да се избегне мухъла. При детската стая не знаех за тази съществена подробнст и дано да нямам ядове след време.

Поздрави :)
chapara - майстор
УД трябва да се сложи и по вертикалата на стените.Защо не са ти монтирали подпрозоречна дъска на прозореца?За найлона не искам да коментирам.
Galitov - помощник
chapara написа:
УД трябва да се сложи и по вертикалата на стените.Защо не са ти монтирали подпрозоречна дъска на прозореца?За найлона не искам да коментирам.
Всичко съм си правил сам самичък. Не знаех, че трябва да се слага УД по вертикалата, както и за найлона. А подпрозоречните первази ще са от гранит и ще ги поръчвам за всички прозорци наведнъж, но не знам още кога.

п.п. колега, ти не пишеш ли и в НаРиба :) Наслука :-D
chapara - майстор
Galitov написа:
chapara написа:
Всичко съм си правил сам самичък. Не знаех, че трябва да се слага УД по вертикалата, както и за наклона. А подпрозоречните первази ще са от гранит и ще ги поръчвам за всички прозорци наведнъж, но не знам още кога.

п.п. колега, ти не пишеш ли и в НаРиба :) Наслука :-D
Найлона

п.п.Пишех!!,сега пиша другаде,със всички стари,които се изнесохме на друго по уютно място :wink:
Galitov - помощник
А по-добре ли ще е, ако сложа втори пласт ГК, както е показано на тази рисунка? Само за здравината ли спомага втория пласт? Защото ако е само за това, (за моите нужди) няма смисъл да натежава на конструкцията.

Изображение
chapara - майстор
Значи няма смисъл,здравината със сгъстяване на конструкцията.Инак за преградни стени да двойна,двустранна обшивка.
ivanovrg - специалист
там дето не си слойил найлон ако ти се разбутва стаята можеш да сложиш сега и да наредиш втора кожа картон

ако не е мухлясала ватата да избегнеш понататашни проблеми
Galitov - помощник
А може ли сега, след шпакловката, да сложа найлон и после да затворя с още един пласт ГК?
The_FAN - специалист
да !
Но изчакай да изсъхне хубаво шпакловката
Galitov - помощник
Мерси :) Всичко е изсъхнало отдавна.

Тема "Предстенна обшивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: