Монтаж, топло и звукоизолации.
alexiva - специалист
Здравейте,
снимах въпросния парапет, който искам да бъде цялостен, а не с отвори. Балкона няма да се усвоява, но искам да стане по-естетичен/и вътре и към фасадата/. Триумя се:) как точно да бъде изпълнен - дали със стиропор, дали с гипсофазер или итонг? Идеята ми е върху някое от горните да се положи структурна мазилка и изградената стена да завърша с иноксов парапет с плочки или алуминиев профил. Разбира се приемам всякакви идеи! Притеснява ме, дали когато се изгради обшивката, винкелите, които ще останат вътре, няма да ръждясват и да избива ръжда по мазилката? Кое е най-удачното решение според Вас?

Прикачен файл

Photo-0020.jpg
Photo-0020.jpg (88.25 KиБ) Видяна 3756 пъти
Йорданов2 - специалист
Аз бих отлял една железобетонна шапка с широчина 6-7 см, за да може спокойно да се монтира каквото и да е след това. Отдолу бих го затворил с фибран, после мрежа и т.н. Квадратен метър с такива материали ще дойде 11-12 лв. А итонга само 5-сантиметровите са над 15 лв. за метър.
mim - специалист
облицоване с ламперия, добре импрегнирана или от материал, който използват за декинг
с няколко окачени съндъчета за цветя и крй на грозния бетон
alexiva - специалист
mim написа:
облицоване с ламперия, добре импрегнирана или от материал, който използват за декинг
с няколко окачени съндъчета за цветя и крй на грозния бетон
Не получих много идей, но спешно се нуждая от майстор, който да изпълни задачата, а освен тази, предстой и усвояване на втория балкон с итонг, въпреки, че ми се иска да е тухли, но не знам дали плочата ще издържи. Ако някой има желание за работа и свободно време нека ми пише на лична. Апартамента е в София.
alexiva - специалист
solo5 написа:
това 1-ви етаж ли е? :?
6ти от 7 /панел/
Илиян Илиев™ - майстор
Отвън няма как да стане по-естетично. И без това със сигурност всеки балкон е вече различен. Естетичност се постига само, ако всички са еднакви, в противен случай си е цигания. :wink:

За естетичност отвътре най-добре е да се реши на семеен съвет и после да питаш тук, ако евентуално не знаеш как да изпълниш промяната. :cool:
alexiva - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Отвън няма как да стане по-естетично. И без това със сигурност всеки балкон е вече различен. Естетичност се постига само, ако всички са еднакви, в противен случай си е цигания. :wink:

За естетичност отвътре най-добре е да се реши на семеен съвет и после да питаш тук, ако евентуално не знаеш как да изпълниш промяната. :cool:
А при изграждането на конструкцията на усвоения балкон, дали да бъде изпълнена с итонг/тухли/ или с гипсофазер и вата. Обмислям и плъзгаща дограма, но доколкото знам е само алуминиева и не уплътнява добре, а и алуминия си е термомост и предполага кондез. Как да се направи според Вас?
Йорданов2 - специалист
Зида се с итонг най-малко 10 см, за да има къде да легне дограмата.
Ако се прави топлоизолация с вата, трябва да се отлее бетонова шапка.

Тема "Помощ!!!Идеи за парапет на панелка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: