• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
alfafen - специалист
Здравейте майстори след няколко дни ми предстои да шпакловам една стая.В един магазин видях гипсова шпакловка на ''Булкол" за 5.60 15 килограма.Оттук идва и въпроса някой работел ли е с нея и заслужава ли си да икономисам 30лв , или да си взема шпакловка на боро ?
mladkal - майстор
Не си струва риска за разлика от 30 кинта.
Ползвам продуктите на Церазит, турски сатен или боро. За мен останалите неща са нискобюджетни компромиси със незнайно качество.
ivanovrg - специалист
тия дни ми препоръчаха шпакловки на СТРОМ 21
пробвах фугиращата им и наистина е добра
а колега пробва и шпакловката им ,също е доволен добра
Тани - модератор
Как разбра,че е добра?Това се разбира след години!
ivanovrg - специалист
в смисъл че добре се работи с нея
за това колко ще изкара няма как да се каже сега
но по тази логика никога няма да се наложат нови продукти
velsi - Почетен майстор
Аз по едно време ползвах гипсовата шпакловка на Стром 21. Отначало и на мене ми хареса, но като поработих забелязах, че е някак твърда при нанасянето, а като изсъхне доста сивее. Имам чувството, че в нея има цимент. После си купих гипсова шпакловка "Пластика" и веднага забелязах разликата - истинска гипсова шпакловка, лесно се нанася и моделира, съхне доста по-бързо и става снежно бяла. Това беше преди 2-3 години, може сега качеството да е друго. Това са моите впечатления.
alfafen - специалист
На мен стените са ми варова мазилка с латекс сега свалям слоя латекс мисля да мина с боро контакт.След това може ли да шпакловам направо със сатен гипс върху варовата мазилка.В смисъл стените са прави или не много криви :-D няма да се изправя с шпакловката ,а на места най големите дълбочини не надхвърлят 4 мм.И още един въпрос сега забелязъх че едната стена се е напукала мазилката как да процедиръм?Трябва да разширя фугата и с какво да я запълня после цимент, вар ,гипс ...
chapara - майстор
alfafen написа:
На мен стените са ми варова мазилка с латекс сега свалям слоя латекс мисля да мина с боро контакт.След това може ли да шпакловам направо със сатен гипс върху варовата мазилка.В смисъл стените са прави или не много криви :-D няма да се изправя с шпакловката ,а на места най големите дълбочини не надхвърлят 4 мм.И още един въпрос сега забелязъх че едната стена се е напукала мазилката как да процедиръм?Трябва да разширя фугата и с какво да я запълня после цимент, вар ,гипс ...
Без да сваляш латекса направо с гипсово лепило на "Боро",а където има напукано най-добре през цяло ПВЦ мрежа :wink:
diduli - специалист
Работил съм с турски и немски Сатен.И двата са хубави.Немския малко сивее обаче се маже като масло .Турския като изсъхне е снежно бял но е малко по дървен за работа.
Йорданов2 - специалист
alfafen написа:
4 мм не е толкова малко!
Бих ти препоръчал да се заинтересуваш от Боро-кит на варова основа.
Последна промяна от Йорданов2 на нед сеп 19, 2010 9:07 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за гипсова шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: