Монтаж, топло и звукоизолации.
davido - специалист
Здравейте, искам да направя корекция в хола. Мисля да е с гипсо картон. Проблема е , че стената от ГК ще се държи само на пода и на една стена, а ми се иска на нея да има рафове за леки неща.
Също така тази стена ще е висока максимум два метра, и няма да се захваща за таван. Цялата идея на това упражнение е зад тази стена да се скрие плъзгаща врата.
Моля за мнения. Благодаря предварително.

Прикачен файл

hol.JPG
hol.JPG (17.67 KиБ) Видяна 3319 пъти
ivanovrg - специалист
е тя за тавана няма да се хваща,но предполагам ще искаш да я затвориш отгоре да не се вижда вратата отгоре
така че спокойно можеш да си направиш стената и в горния и край да я хванеш към съществуващата стена и да го затвориш с ГК
Pooh - майстор
Няма невъзможни неща :)
Това което искаш е по-скоро параван, нали? Имаш ли яснота какво ще представлява плъзгащата врата - механизъм, размери, тегло? Колко e допустимата дебелина на въпросният параван?
Май това са основните въпроси, на които трябва да се отговори преди да се мисли конструкцията.
davido - специалист
Благодаря зе мненията.
ivanovrg - това мисля, че е идеален вариант. мерси

Pooh - плъзгаща врата правих на скоро за другата стая, така че, да , имам яснота. и наистина ще прилича на параван - нещо имаш ли предвид ?
Pooh - майстор
Първо дай малко яснота по поставените въпроси.
Никой няма да седне да ти отговаря на сляпо. И да - имам идеИ
1. Достатъчна дебелина за самостоятелно носене на конструкцията (двойна конструкция, тип "Инсталационна стена")
2. Захващане в горният край към съществуващата вече стена (от чертежа оставам с впечетлението, че си остава), със скрит монтаж и затваряне с гипсокартон

Пак ще кажа, дай подробности, за да могат да ти се дадат адекватни съвети. Снимковият материал е за предпочитане, както и тегло и размери на вратата. Защо не може да се хване стената в тавана? Какво искаш да се получи крато крайна визия на помещението? ... такива разни дреболии са важни за крайно решение на почти всеки проблем. :wink:
davido - специалист
Pooh - може би като прочетох последния ти пост и реших да снимам , за да покажа , се оказа неизпълнимо. ще правя две сгъващи се врати.

Тема "стена гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: