Монтаж, топло и звукоизолации.
Edwardo - напреднал
Здравейте всички от мен.
Нов съм , но понеже имам си спешен проблем моля всички компетентни хора да ми дадът съвет за това което незнам как да стане.
Дядото получи рак на кожата и го резнаха като касабини два пъти ,отказва да ходи повече в раковата и желае да живее спокойно каквото му остана с божията воля ,реших да му дам една доза надежда като му монтирам на негово място на село едно старо бунгало от онези ком.адменстативните бунгала или къщурки, предполагам повечето от вас ги знаете,бунгалото е подарък от един негов колега ,а сега към проблема :
бунгалото е на фонд.бето.плоча ,от вънка е облицована с старите азбест плоскости (метровките) които са заковани с пирони на летвите или дъски на дървената констукця,от вътре е залепена с тип плътна мазилка като гипс картон ама не същите материали по-старите или по-опитните майстори знаят за това сигурно , освен че е залепена и закована в дър.кон. с пирони.
външните плоск. мисля че лесно демонтират , но проблема май ще бъде с вътрешните и така:
Докарах един майстор и му казвам искам да ми разглобиш това бунгало и да ми сглобиш на дядото място , той твърди че няма как да стане без да трошиме цялата вътрешната изолация и като махне външните плоскости то остана само една дървена констукция и един покрив ,и му викам намери ми начин да ми запазиш стените поне здрави и да монтираме такива цели или на половина а после с каквито искаш крепежни елементи направи и я стабилизирай, той отказва катагорично и ми каза че няма и който и да е майстор да го направи това защото бунгалото няма да е стабилно и има риск да падне на главаити при по сериозни метр. условия.
Сега искам да се обръщам към всичките уважаеми опитни майстори тук във форума прав ли е този ваш колега или не?има ли друг начин? и наистина ли е опасно както той твърди ? а какви са по евтините варянти за да демонтира и да се монтира такава без много излишни разходи понеже в тази криза бизнеса не върви както преди.
Искрено се извинявам за правописните грешки дето допуснах ,а Ви благодаря предварително за помоща и отговорите Ви които съм сигурен че ще ми намерят начин да осещества на дядото мечтата.

п.п Незнам дали проблемами е към този сектор от форума нека админл да решат .
при желание може да пусна една снимка.
bulhomes2 - майстор
За съжаление и моето мнение е, че няма как да го разглобиш без да потрошиш вътрешната облицовка. Още по-лошото е, че е азбестова и канцерогенна. Преди 5-6 години и аз оглеждах такова бунгало. Трудно те разбрах, но ако мисълта ти е била да резнеш стените с резачката и после пак да ги сглобиш - става, но само в анимационните филми.
schuldiner - майстор
Ако бунгалото е от тези, за които си мисля, наистина няма начин да се разглоби и после да става за нещо. Не е предвидено. Пренасят се цели, на платформа, но зависи и как е фундирано. Няма ли начин да се вдигне?

Колеги, няма нужда от арогантност! Чудно ми е от какво се засегнахте пък точно вие...
stiv1961 - майстор
Edwardo написа:
при желание може да пусна една снимка.
Една снимка говори повече от всичко, което си написал като въпрос.
8180 - майстор
Пичове,
Б`си посрещането му устроихте на автора.
Имал съм подобен случай и още се кося, че не можах да "спретна" подобен "подарък" - толкова му трябваше на стареца, пък аз се засилих по-сериозно и не успях - гледаше, радваше се, но не дочака. Поне виждаше, че не съм го отписал и живна. На апартамент така и не свикна.

Edwardo,
Добре дошъл, макар по неприятен повод.
Снимай бунгалото, огледай възможностите за цялостно преместване, вероятно единственото възможно решение.
Вярвам, че с подробни данни, ще се намерят решения за останалото.
Премисли нещата, човекът да може да се "самообслужва" на ЕДНО ниво - невъзможността ги съсипва.
Успех!

П.П. При възможност постарай се повече с писането.
Edwardo - напреднал
здреавейте!
искрено Ви благодаря за отзивите,без заядливите ,признавам че не очаквах такова посрещане от тях,но благодаря другите възпитани и интелигентни хора които ми отговориха много внимателно, това показва блгородост,извиних се за правописните грешки и пък го правя сега,за съжеление толкова мога но обещавам да пстарая повече в бъдеще,пускам снимки ,на линк с надежда да ви е по ясна картинката, целта е да се намалят разходите, все пък трошенто на толкова гипс и полоскости или вадене на толкова много пирони и разни такива ще струва пари, може ли да питам какви са другите по евтини алтернативи по евтини материали за да покрие дървената конст. площа на бунгалото е към 100 квадрата .http://edwardo.snimka.bg/properties/bungalo.658209
Още един път много благодаря.
l_bonev - специалист
Това бунгало неможе да се разглоби без да се изпочупят повечето части.За нещастие майстора ти можеби е прав,ако не си го правиш ти едвали някои ще ти го пази при разглабянето повече от теб.Друг е въпроса колко е възможно това.
Бат Иво - специалист
Дано се пребори стареца и живее дълги години!
А ти си намислил да вършиш глупости!
Това което си намислил ще излезе по скъпо от направата на ново бунгало 25кв.!
10кв-спалня,10кв.-кухня ,5кв.-баня! (мое мнение!)
Бат Иво - специалист
Като гледам е тип америкаска къща ,т.е. при разглобяване можеш да използваш гредите .
Плоскости ще се наложи да закупиш нови.
За азбестовите също забрави особено при болеста на дядо ти ,ще го довършат по бързо.
LazarGanev - "Велик майстор"
Бат Иво написа:
Това което си намислил ще излезе по скъпо от направата на ново бунгало 25кв.!
10кв-спалня,10кв.-кухня ,5кв.-баня! (мое мнение!)
Не е само твое, и аз се пррисъединявам :)

Тема "((((( ОГРОМНА МОЛБА към опитните майстори))))" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: