Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравейте,един познат има помещение,тип сандвич панел,с метална конструкция,което иска да направи с гипс картон отвътре. Как може да се захванат УД тата в/у метална кутия 3мм?Възможно ли е с някакви самонарезни да се направи конструкция?
Pooh - майстор
Да. С такива винтове, няма да има проблеми.
Изображение
sspoko - специалист
подобре винтове с глава тип "КОПЧЕ" тази много изхвърля
Pooh - майстор
sspoko написа:
Колега, не четем май? Питането е за монтиране на конструкция към 3мм. дебели, стоманени елементи. Ако все още смяташ, че "копче" може да свърши работа - обясни на човека. Аз до сега не съм успял да пробия толкова дебело "джелезо" с друг модел винт.
leonardo_vd - модератор
Pooh написа:
sspoko написа:
Колега, не четем май? Питането е за монтиране на конструкция към 3мм. дебели, стоманени елементи. Ако все още смяташ, че "копче" може да свърши работа - обясни на човека. Аз до сега не съм успял да пробия толкова дебело "джелезо" с друг модел винт.
То става и с копче, но за да завиеш един брой трябва да изхабиш поне 2. С тези самонарезните които си показал става най-добре.
sspoko - специалист
прави сте копчето не е за тая работа прочел съм набързо въпроса извинявам се
rohach - напреднал
със самонарезни копчета малко ме съмнява . предлагам един изпитан с времето метод . захващането при по голяма дебелина става със самонарезни винтове с шестоъгални глави ( не се сещам как се казваха точно) . трябва да си вземе и специален накраиник за завиването , който става за винтовер или перфотатор ( само на въртене ) . продават се в почти всички железарии . за по лесно завиване на винтовете метала се пробива с бургия за метал 2 mm .
Да посъживя малко темата... Правил съм картон върху метална конструкция и сандвич панел. За панела пробивам отвор и хващам метален дюбел за гипскартон,
а металната конструкция, първо пробих със свредло 3мм, а после със шестоглави самонарезни винтове, те бяха около 4,5мм. Голяма игра е, желязото беше доста дебело, доста свредла счупих, тавана беше 90 кв.м.
KnauFer - специалист
само с пиштова .

Тема "Гипскартон върху желязна скара" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: