• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
kolos - напреднал
Здравейте,
преди 5 години правих ремонт на етажа и на външните стени (отвътре) залепих изолация XPS.
Миналата година започна да се вижда къде са снаждани изолационните плоскости.
Прилагам снимков материал.
На едната снимка се вижда къде съм прекарвал кабел за лампа през изолацията (над червената линия).
На другата - в ъгъла до прозореца се вижда снаждането.
А третата снимка е най-показателна.

Как може да се избегне този проблем?

Благодаря предварително

Прикачен файл

IMG_0881.jpg
IMG_0881.jpg (57.51 KиБ) Видяна 3830 пъти

Прикачен файл

IMG_0880.jpg
IMG_0880.jpg (110.05 KиБ) Видяна 3830 пъти

Прикачен файл

IMG_0878.jpg
IMG_0878.jpg (59.66 KиБ) Видяна 3830 пъти
nihonjin - специалист
Е, това е голяма мистерия.
Кажи с какво ги лепи и правил ли си шпакловка с мрежа и с какъв материал.
EDI - майстор
Пушиш ли в помещението.Понякога, когато има по-висока влажност съм виждал да се виждат шевовете.Грундира ли преди боята.
kolos - напреднал
Трудно ми е да си спомня с какво са лепени плоскостите.
Довечера ще видя дали имам някакви снимки, на които да се вижда торбата с лепилото.
Върху плоскостите съм слагал мрежа с гипсова шпакловка и след това 2-3 ръце гипсова шпакловка.
Преди боядисване съм грундирал.
Мой съсед има същия проблем като при него шпакловъчната мрежа е полагана с ДуоКонтакт и след това е минавал няколко ръце гипсова шпакловка.
В помещенията не се пуши.
Отоплявам се зимата с парно.
И по принцип и други познати имат същия проблем (майсторите са различни) - не е само у дома така.
EDI - майстор
Виждам една грешка, може и от това да е причината.Фугите ми се струва, че са големи между листите и са попълвани с материал.
VLADO66 - майстор
EDI написа:
Виждам една грешка, може и от това да е причината.Фугите ми се струва, че са големи между листите и са попълвани с материал.
Така става обикновенно като се получи термомост-там кондензира влага и потъмнява.
Чаро - Акълия
EDI написа:
Фугите ми се струва, че са големи между листите и са попълвани с материал.
Бинго!!
marian1 - майстор
Опитай с външна изолация да поправиш термомостовете (стореното) и моето мнение съвпада с горните две-три!
kolos - напреднал
Явно проблемът наистина е, че съм оставял фуги между плоскостите, които съм запълвал с лепило.
Ще се старая да не повтарям тази грешка.
Предстои ми тепърва да правя няколко стаи и за там ще купя изолация, която се застъпва при лепенето.
Така мисля, че проблема ми ще се реши до голяма степен.

А мислите ли, че с грундиране и пребоядисване ще се заличат тези следи или ще е само за кратко време?

Благодаря на всички за мненията.
VLADO66 - майстор
Винаги ще се появяват поради конденза.А фугите на следващата изолация ги пълни с пяна за ТИ.
  • 1
  • 2

Тема "Вътрешна изолация - проблем!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: