Монтаж, топло и звукоизолации.
kolos - напреднал
Здравейте,
търся мнения по два въпроса от хора с опит.
Въпросите ми са следните:
1. При залепена вътрешна изолация (XPS) как процедирате при поставянето на шпакловъчната мрежа:
- слагате мрежата с циментова шпакловка, повтаряте със циментовата шпакловка и накрая минавате с гипсова шпакловка;
или
- поставянето на мрежата и всички останали ръце ги минавате с гипсова шпакловка.
Крайната ми цел е стената да е с гипсова шпакловка след което ще я боядисам.

вторият ми въпрос не е свързан с първия
2. Каква циментова шпакловка ползвате като финално покритие преди боядисване при шпакловане на външна стена.
Питам за конкретна марка.
Ако се притеснявате да не направите скрита реклама на някоя фирма може и на ЛС да ми напишете конкретната марка.

Благодаря предварително
l_bonev - специалист
Шпакловаш с теракол върху него веднага слагаш мрежата и след това втора ръка теракол ,при вече дръпнала първа и накрая гипсова ,но при исъхнала втора тераколена.Най-просто казано , е те това е. :supz:
kolos - напреднал
Понеже лепя изолацията с ДуоКонтакт става ли да шпакловам с него и накрая с гипсовата?
Да разбирам ли, че за предпочитане е слагане на мрежата и шпакловане с циментова и накрая с гипсова?
ralev - специалист
ДуоКонтат е супер, давай смело с него. Малко е по едрозърнест но е много здрав.
johan_76 - напреднал
В момента имам същия случай.Аз направих така:шпакловах с мрежа с теракол на боро за топлоизолации,една ръка ми беше достатъчна,после две сатен,една шиитрок ,шкурка 180 и стана супер.Та на втория въпрос,аз ползвам за финишна, пак същия теракол,защото структурата му е толкова фина,че ми спестява време и труд.Сравнително е скъп,но клиента плаща :-D Това е единствения продукт на боро,който ползвам ,другите не ме устройват.
Чаро - Акълия
Щот не си пробвал Вебер. И е по-фин от боро и е по-евтин. Даже и безпрашен :-D
Но за финиш да ползваш теракол? Айде по сериозно!
kolos - напреднал
Предполагам, че johan_76 има предвид тази шпакловка на БОРО Изображение
А към Чаро - коя на Вебер имаш предвид?
Чаро - Акълия
Точно от това вебера не е по-евтин.
Глей са.
Не изпадай в такива подробности. Шпакловай си с мрежа две ръце с каквато ти прецениш шпакловка за ТИ. Отгоре шпакловай с финиш. Ако има вероятност стената да бъде закачана шпакловай три ръце с циментова шпакловка...
Гипсова шпакловка слагай след поне 2 ръце циментова, но според мен е излишна...

Тема "Въпрос за шпакловка - търся мнения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: