• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
бат Вальо - специалист
Здравейте, Преди месец си харесах една къща - ново строителство. След обстоен оглед забелязах, че зидарияте не е измазана, а директно е положен гипсокартон отвътре дори без никаква вата. Това според мен е голям проблем при положение, че въздуха се движи из всички стаи зад гипсокартона. Как би се отразило това зимата? Къщата има външна изолация, но липсва вата отвътре и мазилка на тухлите
Благодаря предварително.
VLADO66 - майстор
Глупаво е да се слага картон без вата ,но не е проблем.
бат Вальо - специалист
Днес установих, че има връзка между външния въздух и вътрешния. :))) Изкъртих няколко плочи от облицовката на къщата ниско долу до земята. Външната изолация не стига до земята - има 5-6 см дупка, а на места дори 10 и се виждат тухлите. Та има връзка между външния и вътрешния въздух.
Къщата не съм я платил, моля дайте ми съвет какво да правя до ден два трябва да дам отговор.
VLADO66 - майстор
Запуши всички дупки така че да няма циркулация т.е. външната изолация отвсякъде трябва да ти е запечатана.
marian1 - майстор
Купи си ( ако нямаш) един пистолет за ПУ пяна ( настройва се прецизно колко да пуска и цапа :lol: ) и лягаш и пълниш под изолацията - вземи си пяна която не се раздува за да няма после тема - падна ми изолацията .... Успех!
EDI - майстор
На мен ми се струва, че няма да е само това кусура.Щом изолацията са я изциганили, вътре трябва добре да се прегледа всичко.
npnconstruction - специалист
Прав е колегата EDI би могло да има много скрити неща, за които не знаеш. Имай предвид, че има много строители, които спестяват редица операции с цел икономия, и после считат че като напудрят обекта, клиента ще се върже.
бат Вальо - специалист
Днес изрязох част от гипсокартона в хола и установих,че от нялъде влиза свеж въздух. Има дупка в зидарията където явно е минавала греда за кофража. вижда се външната изолация и става яко течение. Вече ми идва да нережа целия гипсокартон.
ivanovrg - специалист
проблема ти не е вътрешната изолация
а от майсторите и на двете изолации(особено на външната)
трябвало е преди да направят изолация,да измажат стените(само хастар)
бат Вальо - специалист
И аз така мисля, но така взех къщата. въпроса е какво мога да направя сега?
  • 1
  • 2

Тема "Проблемна Вътрешна изолация???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: