Монтаж, топло и звукоизолации.
tottenham - специалист
Предстои ми изграждане на преградни стени с ГК на спални помещения. Може ли да ми препоръчате най-доброто като решение по отношение на звукоизолацията на стените? Дали да използвам минерална вата Кнауф (която ми се вижда много слабичка:))или да ползвам каменна вата с висока плътност 100кг/м3? удачно ли е използването и на някакви звукопоглъщащи мембрани и т.н.?
Фло - специалист
tottenham написа:
Предстои ми изграждане на преградни стени с ГК на спални помещения. Може ли да ми препоръчате най-доброто като решение по отношение на звукоизолацията на стените? Дали да използвам минерална вата Кнауф (която ми се вижда много слабичка:))или да ползвам каменна вата с висока плътност 100кг/м3? удачно ли е използването и на някакви звукопоглъщащи мембрани и т.н.?
Според мен най-доброто решение за звукоизолацията е набъбналия перлит. Продава се в чували от по 100 литра при цена около 10 лв.за чувал.Перлита е естествен продукт,получен от вулканичен пясък.Практически негорим ,с отлично противодействие на ударен и фонов шум и има едни от най-добрите качества на топлинно съпротивление.Naturally is the best ! :cool:
ralev - специалист
tottenham написа:

Всичко зависи какъв шум трябва да се редуцира, акустиката не е точна наука. Необходимо е да се направят замервания, в кои честото е най-високите нива. И дали само стените са проблем за шума. Плътната вата спира високите честоти, рехавата ниските честоти. Изпълнението на конструкцията се прави по различен начин ползват се антивибрационни дюбели и мембрани.
Spokoiniq - майстор
70кг вата се ползва за звукоизолация на стени, въздушен шум, ударен(под) се гаси с 120кг.Конструкцията на тампони е излишна в случая, защото останалите стени и под ще предават, под UW профила антивибрационна лента е достатъчна тук.Поне 10см вата и задължителна въздушна междина до стената при обшивка, преградна стена бих заложил на 15см с двуслоен картон от двете страни.Поради разликата в плътностите при възможност GKB+GKF, като розовия е към помещението.Вратите с поне едно гумено уплътнение(ако са безфалцови примерно) и ПРАГ.И ако целта е ставащото в спалните да се държи настрана от деца-КЛЮЧ! :lol: :lol:
паркетолог - напреднал
Spokoiniq написа:
.И ако целта е ставащото в спалните да се държи настрана от деца-КЛЮЧ! :lol: :lol:
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Ето този съвет най ми ареса :wink:
:partyman:
ivanovrg - специалист
за добра шумоизолация мога да препоръчам двойна стена
изграждаш една преградна стена,затворена от едната страна с два слоя картон
5см минерална вата
на 2-3 см от другата и страна изграждаш още една такава стена
преди да затвориш слагаш 5см вата(може и каменна) и пак два слоя гипскартон
под профила на пода и на профила на тавана слагаш изолационна лента(една черна ,дебела към 3 мм и се залепва на профила)
ефекта е гарантиран
tottenham - специалист
ivanovrg написа:
за добра шумоизолация мога да препоръчам двойна стена
изграждаш една преградна стена,затворена от едната страна с два слоя картон
5см минерална вата
на 2-3 см от другата и страна изграждаш още една такава стена
преди да затвориш слагаш 5см вата(може и каменна) и пак два слоя гипскартон
под профила на пода и на профила на тавана слагаш изолационна лента(една черна ,дебела към 3 мм и се залепва на профила)
ефекта е гарантиран
след дълго четене и аз достигнах до извода, че двойната конструкция е най-добрия вариант, като мисля между двете конструкции да поставя Файърекс или Екобон 2 см!
бат Вальо - специалист
Стена от тухли няма ли да ее по евтино и по-изолирано?

Тема "звукоизолация на преградни стени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: