Предстои ми изграждане на преградни стени с ГК на спални помещения. Може ли да ми препоръчате най-доброто като решение по отношение на звукоизолацията на стените? Дали да използвам минерална вата Кнауф (която ми се вижда много слабичка:))или да ползвам каменна вата с висока плътност 100кг/м3? удачно ли е използването и на някакви звукопоглъщащи мембрани и т.н.?
tottenham написа:Предстои ми изграждане на преградни стени с ГК на спални помещения. Може ли да ми препоръчате най-доброто като решение по отношение на звукоизолацията на стените? Дали да използвам минерална вата Кнауф (която ми се вижда много слабичка:))или да ползвам каменна вата с висока плътност 100кг/м3? удачно ли е използването и на някакви звукопоглъщащи мембрани и т.н.?Според мен най-доброто решение за звукоизолацията е набъбналия перлит. Продава се в чували от по 100 литра при цена около 10 лв.за чувал.Перлита е естествен продукт,получен от вулканичен пясък.Практически негорим ,с отлично противодействие на ударен и фонов шум и има едни от най-добрите качества на топлинно съпротивление.Naturally is the best !