Монтаж, топло и звукоизолации.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
Положих доста усилия за да изградя тази ниша (70х92 см) в малката тоалетна.
Повдигнах пода с около 5 см. Идеята е в тази ниша да сложа пералня +тясно шкафче отстрани). Над пералята искам да направя плот за гладене, а над плота-шкафове до тавана с вградено осветление за плота.
Мисля да използвам CD и UD профили + гипскартон, върху който да налепя плочки (или един голям плот) върху които да се глади.
Нямам опит използването на гипскартон. Бихте ли ми предложили подходяща конструкцияи материали, размери?
Прикачен файл:
ni6a1.JPG
ni6a1.JPG (46.76 KиБ) Видяна 4700 пъти
Благодаря ви.
mladkal - майстор
Здравей колега!
С цялото ми уважение да започна от там: Не го захващай с гипскартон. Причините са следните: Не си се занимавал и не знаеш някои тънкости. Второ разстоянията са малки(тясно е) и ще срещнеш трудности(направиш пропуски) Трето все пак е близко до средства на влага(тоалетна и пералня) иако не избереш правилните материали ще береш ядове след време.

На снимката съм ти мацнал къде да си закараш захранването на пералнята с чиста (студена вода) и тръба за отводняването й. Служи ги в десния ъгъл на нишата, защото повечето перални се отварят от дясно на ляво, а изводите им са в задната дясна част.
Размера на перлнята е 60 на 60 ако е стандартна, но тъй като отзад има мапкучи и кабел дълбочината й нараства с още няколко сантиметра. Огледай твоята и виж колко плътно можеш да я навреш назад.
Външните габарити на шкафчето отстрани на пералнята ще са около 30-32 см. Мери долу и мери в горната част пералнята дали е равно разстоянието. Да не се окаже че стената е крива и шкаф че с ширина 30 см да не влиза за 2-5 мм.
Плот за гладене в такова тясно помещение не е уютен, приятен..дори е подтискаш. Направи си шкафчета над пералнята с долбъчина ~60 на широчина ~60 см. Фронталната равнина над пералнята ще върви визуално еднаква във вертикала.
Осветление: можеш да го реализираш с плафониера на някоя от съседните стени.. Можеш да измислиш вариант с лед . Можеш да изнесеш козирка от същия ПДЧ като на шкафа, на която да сложиш достатъчният брой и мощност лунички. И/или разни други варианти -въпрос на лев, мерак и мисъл.

Не забравяй да си пуснеш ел. захранване за пералнята. Никъде на снимката не видях контакт или пък да с испоменал нещо за това...

Една дъска за гладене струва доста по евтино от всякакъви гипскартони, лепене на плочки отгоре им и т.н. Тежи около 3-4 кг и е много по удобна от какивото и да е плотове. Можеш да си гладиш на терасата, пред телевизора, до климатика, в хола, в спалнята или където си пожелаеш. Това са й плюсовете.. Живота й е ако се поддържа е над 10години и екстра...

Накратко ина бързо толкова..ако нещо не съм бил ясен, питай.
Желая късмет и успехи...
Младен

Прикачен файл

ni6a1.JPG
ni6a1.JPG (76.93 KиБ) Видяна 4691 пъти
Младене,
Благодаря ти за коментара.
Хвърли един поглед на това видео (след 4-тата мин).
http://www.misiamoiatdom.com/46-%D0%B1% ... 0%BA%D0%B8

Има предвиден контакт. И все пак над пералнята трябва да има плот. Дали ще се използва за гладене или не - това е друг въпрос. Как да бъде изграден този плот?
sstefanov - майстор
Парче кухненски плот, монтирано на винкели, захванати с дюбели в стената.
jekasus - майстор
И ще навреш жена си да глади в това затворено помещение и да няма възможност да гледа по това време листопад или подобни сериали :shock:
Предвиди един телевизор, иначе ще гладиш до края на живота си. :lol:
jekasus написа:
И ще навреш жена си да глади в това затворено помещение и да няма възможност да гледа по това време листопад или подобни сериали :shock:
Предвиди един телевизор, иначе ще гладиш до края на живота си. :lol:
Плазмата е вече купена за дъното на нишата
VLADO66 - майстор
Показал ли си на жената къде ще я завреш да глади? И аз мисля че с гипскартон е безсмислено.
jekasus - майстор
Може е да е за тъщата мястото :?
сега серизоно конструкция от UD, CD продили ще бъде ли достатъчно здрава? Тези профили имат ли различно размери, дебелини, които влияят на здравината?
Препоръчайте ми размер.
Pooh - майстор
ivanvasilev1970 написа:
сега серизоно конструкция от UD, CD продили ще бъде ли достатъчно здрава?
НЕ
Тези профили имат ли различно размери, дебелини, които влияят на здравината?
Дебелината на ламарината от която е огънат профила
Препоръчайте ми размер.
0,6мм.
Ако твърдо е решено да е с гипсокартон, поне използвайте CW и UW профили. Двойната обшивка също е плюс, както и използването на влагоустойчива плоскост.

Тема "Как да изградя плот в ниша за пералня..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: