Монтаж, топло и звукоизолации.
luul - специалист
Здравейте,
имам следния проблем, трябва да направя конструкция, с която да скрия(вградя) плъзгаща врата, НО не мога да измисля как да стане :-D . Ето и подробности:
- дебелината на цялата конструкция не трябва да надвишава 8см, понеже ако е повече при затворена плъзгаща врата, нормалната врата няма да може да се отваря нормално.
- как да стане здрава конструкция, при положение, че вратата трябва да се движи вътре
- прилагам и примерна схема с размери
- плъзгащата врата ще е на килера

Ако имате допълнителни въпроси с радост ще отговоря.

Прикачен файл

Stena.jpg
Stena.jpg (27.82 KиБ) Видяна 3271 пъти
VLADO66 - майстор
В тези сантиметри няма да можеш да монтираш вградена врата,по-добре се насочи към сгъваема или настенна ето ти примерни модели http://www.arcoma-bg.com/index.php?opti ... temid=114/
cybersas - специалист
Хармоника - не става ли?! Много по-евтино и разумно ми се види?!
luul - специалист
VLADO66 написа:
В тези сантиметри няма да можеш да монтираш вградена врата,по-добре се насочи към сгъваема или настенна ето ти примерни модели http://www.arcoma-bg.com/index.php?opti ... temid=114/
Може да не съм се изказал правилно, врата е образно казано става въпрос за ПДЧ плоскост, която да играе роля на врата.
Кое пречи да се събере в 10см?

А по въпроса за хармониката, не ми харесва как изглежда.
stiv1961 - майстор
Правиш си конструкция с профили са гипскартон/ 60 мм+ 12 мм картон= 72 мм. Поръчваш си алуминиева плъзгаща врата с единична релса/ дебелината на касата е около 42 мм, с крилото да стане най- много 53- 54 мм/. Монтираш вратата и след това затваряш с картона. За шпакловане и боядисване на картона други да те съветват. Защрихованото е конструкцията/ абе като предстенна обшивка :)

Прикачен файл

Stena.jpg
Stena.jpg (57.23 KиБ) Видяна 3231 пъти
Такава правих за кухнята.Не съм спецялист но според мен ще стане.Вратата ми е PVC и е широка малко под 3см а със плузгащата релса е 4см.
KnauFer - специалист
Отиваш в магазин за мебелен обков - там има профили/релси и колелца с който да си направиш плъзгаща врата..

Тема "Помощ при измисляне на конструкция за вградена врата !!!!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: