Монтаж, топло и звукоизолации.
tottenham - специалист
Здравейте,
може ли да ми кажете защо ГФ се монтира с винтове 3,9мм, а ГК с такива на 3,5мм и дали би било проблем ако при монитране на ГФ използвам 3,5мм видии, или пък при ГК видии за ГФ с дебелина 3,9мм?
предстой ми изграждане на преградни стени и съм се спрял на двуслойна обшивка с ГК и ГФ (с оглед по-добра звукоизолация). в зависимост от това дали ГФ ще е монитран на първия или втория слой какви винтове да ползвам за зашиването на първия и на втория слой?

Другият въпрос е дали при обшивка на преградна стена дълга 2,50 м. мога да монитрам картона хоризонтално? тогава CW профилите през какво разстояние да ги нареждам?

Последно ако фугите по дължина на картона между двата пласта ми се разминават през 20 см. това допустимо ли е ?
Тани - модератор
Изображение Изображение

Виждаш ли разликата в главата и в резбата - двата са проектирани строго специфично. Този за гипскартона не можеш да го завиеш докрай в гипсфазера, а винта за гипсфазер не може да държи в гипскартона защото главата му разкъсва хартията . Не може да ги заменяш взаимно. Ползването на гипсфазер върху гипскартон не е препоръчително , защото са с различни размери и става мазало! Как ще направиш скарата? Не вярвам да има накаква драстична разлика в звукоизолацията при положение , че ще ги залепиш един за друг!
torbalan - Дървен философ
Ако ще се монтират хоризонтално - трябва да се редят профилите през 50 см. и да се ползват листове с размер 2, 2.5 или 3.5 метра изобщо, кратни на половин метър. По този начин там, където се срещат два листа ще има профил под тях...

Обаче не виждам никакъв смисъл стена 2.5 метра да се прави с хоризонтални листове?

Продава се ГК с размер 2.5 метра, така че няма драми... И няма хоризонтални снадки за шпакловане...
tottenham - специалист
мисля да ги нареждам хоризонтално понеже стената е дълга 250 см и висока 2,70, а като ползвам картон с дължина 250 и ширина 120 ще ми се получат общо 2 фуги, а ако го реда вертикално ще поставя два листа един до друг (става 240см) и остане една малка ивичка от 10 см по вертикала. Да пак ще има 2 фуги, но при хоризонтално поставяне на картона тази фуга ще е почти до пода.. и ако дори се спука .. то няма да е толкова видимо.

По отношение на винтовете обшивката ще е двуслойна като първия слой ще е с ГФ, който ще закрепя с винтове за ГФ - 3,9мм, но втория слой вече ще е от ГК, При него както разбирам ше трябва да си ползвам винтове за ГК 3,5мм с дължина 40-45мм. Те ще преминат през ГК, ГФ и после ще се завинтат в профилите - явно така е правилно? мисля, че ще си държи достатъчно?!

Тема "въпроси за преградна стена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: