Монтаж, топло и звукоизолации.
ivanpetrov - специалист
Имам един въпрос към знаещите във форума,а имено :
-при предстена общивка с вата, където ще се монтира и печка на дърва и въглища на разстояние от картона на около 50 см. трябва ли да се слага пароизолация и и изолациона лента на UD - профилите? :? Аз,предполагам, че няма да е проблем.

Благодаря,предварително за отговорите
torbalan - Дървен философ
:rolleyes:

Виж какво пише на Кнауф в технологията за предстенна обшивка :)))))))
ivanpetrov - специалист
torbalan написа:
:rolleyes:

Виж какво пише на Кнауф в технологията за предстенна обшивка :)))))))

Аз,съм ги разглеждал и преди, но все пак благодаря. :prost: Предполагам ,че искаш да кажеш ,че не трябва да се слага пароизолация. Някъде по-нагоре в темите ти видях постовете по въпроса, сигурно си прав. Но тук има два въпроса ,първия е ,че това е самостоятелна стая със санитарен възел и всички стени са вънщни и няма да има виншна изолация. И поради тази причина си мисля ,че трябва да има пароизолация,а втория въпрос е печката , която е на твърдо гориво, която трябва да бъде приблигена до стената максимално близо. И поради тази причина незанм да ли температурата която ще се развие от нея няма да наруши структурата на пароизолацията съответно на изолационата лента. Доло горе това е всичко. :respekt:
ivanpetrov - специалист
Днес направих една стеничка, която граничи с печката на твърдо гориво. И веднага излезе следния въпрос :?: ще пречи ли бурията на предстената обшивка. И като се шпаклова с фюгенфюлер и стъклофазерна лента предполагам ,че няма да има проблем. Вие как мислите?

Прикачен файл

123.jpg
123.jpg (83.45 KиБ) Видяна 3341 пъти
Pooh - майстор
Няма да е лошо да се направи плъзгаща връзка, защото от топлината, може да пука вътрешния ъгъл. Това като идея за презастраховане, но гледам е вече "свършен факт".
ivanpetrov - специалист
Pooh написа:
Няма да е лошо да се направи плъзгаща връзка, защото от топлината, може да пука вътрешния ъгъл. Това като идея за презастраховане, но гледам е вече "свършен факт".
Pooh:
Написах ти ЛС.
Pooh - майстор
Отговорих, дано съм бил от полза :thumbs:
ivanpetrov - специалист
Pooh написа:
Отговорих, дано съм бил от полза :thumbs:

Ееееееееееееееееее, че как иначе. Предполагам знаеш,че твоето мнение и на още няколко човека от форума са най-цените за мен. :respekt: Разбира се не подценявам и мнението и на останалите съфорумци. :prost:

Тема "Пароизолация и изолациона лента за предстена обшивка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: