• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
KRISTINOBAL - специалист
Интересува ме някой работи ли сподобни /циментофазер/.
Трябва да скрия тръби в банята.
Моля за всякакво инфо за този продукт, как се работи с него, цена и тн.
Благодаря предварително.
radius - майстор
Нещо като картона е, с разликата, че няма нищо общо :):) . Тежи, реже се или с флекса или с макетно ножче, но доста трудно. Трябва много пъти да се повтори дирята и заминават много резци. Среза е неравен, но лесно се заглажда с флекса. Преди да се завиват винтовете, се пробива отвора с видия 4мм. Иначе е здраво.
ivanovrg - специалист
radius написа:
Нещо като картона е, с разликата, че няма нищо общо :):) . Тежи, реже се или с флекса или с макетно ножче, но доста трудно. Трябва много пъти да се повтори дирята и заминават много резци. Среза е неравен, но лесно се заглажда с флекса. Преди да се завиват винтовете, се пробива отвора с видия 4мм. Иначе е здраво.
най лесно се реже с ръчен циркуляр(поне аз така съм нарязал много)
скъп доста в сравнение с гипсокартона и гипсофазера
последно преди 4 години ползвах и цената му беше 30лв/кв.м
petkomz - специалист
Я някой да сподели къде може да се намери най-евтино че и аз ще правя ремонт в банята. Проблемът е че сме на последния етаж в блока, през баните минава тръбата от воронката на покрива и като вали прави страшен конденз, а ме притеснява че ако скрия тръбата с гипсокартон може да се навлажни отвътре и да стане мазало! Приемам и други съвети и идеи как да скрия тръбата!
jekasus - майстор
Преди гипскартона сложи изолация на тръбата. И ще спре да прави конденз, само ако не е теч :-D
VLADO66 - майстор
+1 за изолацията- от непопиващ материал.Това май е по-евтино от циментборда http://www.raster-bg.com/index.php?sect ... R&o_idi=33
jekasus - майстор
Тоя магнезиев борд така не съм и пробвал :? Дали го бива?
VLADO66 - майстор
Бива го,сглобяемите къщи от скоро го ползват за външна обшивка вместо ОСБ,също така изграждат баните от него.
petkomz - специалист
Не е теч. Просто цялата тръба в по-горната си част става на капчици, които намаляват към средата и надолу. Това с магнезиевите плоскости е интересно - каква дебелина ще препоръчате за предстенна обшивка с размери 1.7/2.55 и около 15-20 см от стената, като ще се лепят плочки, в сайта го дават от 3 до 20 мм?
  • 1
  • 2

Тема "Циментови плоскости" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: