• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
expi - напреднал
Върху кирпечена стена искам да сложа плочки.
Тъй като махнах комина, а някъде и самата мазилка падна се получи неравномерна площ по стената.
Дали с рабица да опитам или с гипсокартон?

Прикачен файл

02102013231.jpg
ESPACE - майстор
Аз бих го направил с рабица хваната с дълги винтове направо в кирпича. После измазване и плочки.
jekasus - майстор
ESPACE написа:
Аз бих го направил с рабица хваната с дълги винтове направо в кирпича. После измазване и плочки.
Твърдо +1 :-D
smlxl - специалист
Защо за това разстояние, което според мен е с ширина под метър се слага рабица? И втори въпрос - защо трябва да се хваща с дълги винтове за стената?

ПП Това наистина ли са кирпичени тухли или обикновени тухли единички?
jekasus - майстор
smlxl написа:
Защо за това разстояние, което според мен е с ширина под метър се слага рабица? И втори въпрос - защо трябва да се хваща с дълги винтове за стената?

ПП Това наистина ли са кирпичени тухли или обикновени тухли единички?
Това е технология за работа със кирпича, друга няма, и няма да има и производители не могат да измислят грунд за такава стена(няма начин) :-D Дори трябва да се застъпи и на други стени от снимката, щото не се знае какви са :-D
smlxl - специалист
Благодаря. Просто се зачудих това наистина ли е кирпич. Не знаех, че от това може да се прави комин. Не видях на съседните стени да стърчи рабица. А мрежа от тази за топлоизолациите може ли да се ползва? Въобще за какво се слага рабицата - да задържи материала към тухлите или да не се разпука?
gechev - специалист
smlxl написа:
Благодаря. Просто се зачудих това наистина ли е кирпич. Не знаех, че от това може да се прави комин. Не видях на съседните стени да стърчи рабица. А мрежа от тази за топлоизолациите може ли да се ползва? Въобще за какво се слага рабицата - да задържи материала към тухлите или да не се разпука?
Нали в първия си пост казваш, че е кирпич, а не тухла единичка /Керамика /. Кирпича е глина, лайна и слама и лесно се различава от керамиката. Слага се рабицова мрежа с болтове в кирпича за да държи материала, защото вароциментната мазилка няма да има добра адхезия с кирпича. Кирпича е сух и задължително преди мазилката го намокри хубаво и обилно за да не дръпне веднага водата от мазилката. Тогава няма да се напука от липса на влага, която дава добрата хидратация на варта и цимента. Успех.
smlxl - специалист
Аз постове, в които твърдя нещо нямам и темата не е моя. Просто използвах случая да се образовам и зададох няколко въпроса. Благодаря за отговора и обяснението.
:partyman:
gechev - специалист
smlxl написа:
Аз постове, в които твърдя нещо нямам и темата не е моя. Просто използвах случая да се образовам и зададох няколко въпроса. Благодаря за отговора и обяснението.
:partyman:
Извиняваѝ. :prayer: :prayer: :prayer:
expi - напреднал
ESPACE написа:
Тъй като освен голи кирпичени тухли някъде има кирпичена замазка, предполагам и там ще трябва да се покрие с рабица. Колко дебела ще стане замазката в двата участъка.
П.П. Благодаря на включилите се по темата :o
  • 1
  • 2

Тема "С какво да покрия кирпичена стена за да сложа Плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: