Монтаж, топло и звукоизолации.
TaniaV - помощник
Проблема е следния:
Къщата е 60 годишна.Направихме ремонт,и ни пасна терасата да присвоим за кухня-2,50 м. на 2 м.То не е точно тераса понеже тавана не е чардак,а си е част от тавана с покрива.А отдолу няма стая,отворено е -ама че го обясних :? Докато под другите стаи си има нещо като приземен етаж.А там си е отворено.
Вън има изолация - 3 см. ,и дограма пластмасова сме.Кухнята е изложение север.
Кухнята е с плочки.На тавана има изолация от плоскостите стиропорените .
Та проблема е че пода постоянно е мокър.Отдолу избива влага.Все едно съм тръгнала да мия пода с не изстискан моп :? Това че сутрин прозореца е все мокър е едно на ръка.Бърша и пода и прозореца,но нямам време да бърша цялата кухня сутрин.А вече започна да мухлясва от долу на горе.Не се отоплява. Влагоабсорбатора не върши работа-става въпрос за тези с хапчетата.

Въпроса ми е дали ако изолирам отдолу пода-от вън ще се оправят нещата или трябва и още нещо да направя?Понеже влагата идва от долу.
как да приложа скица за повече яснота?
EDI - майстор
Задължително изолация и то поне 10 см и отдолу и на тавана и отвън по стените.И добра вентилация, щом е кухня.
TaniaV - помощник
EDI написа:
Задължително изолация и то поне 10 см и отдолу и на тавана и отвън по стените.И добра вентилация, щом е кухня.

Има си аспиратор.Kаква вентилация да слагам още?

Това сериозно ли го казваш за 10 см изолация?И какво ще стане върху 3 см изолация да слагам 10?Ами прозореца-ще остане вдлъбнат.
А и както писах на тавана има изолация.
radius - майстор
Това стиропорче на тавана 1 см е с декоративна функция. Изолация е от 5см нагоре.
EDI - майстор
Съвсем съм сериозен, дори при тази изпъкналост е малко.Ти си на практика без каквато и да било изолация.Колко сантиметра ти е стената, която дозида.Става дума за естествена вентилация - добро проветряване.
N.Georgiev - специалист
Постоянно споря с някакви хора и им обяснявам , че изолацията е от 8 см на горе - не 5 см ,а от 8 см , а те ме убеждават ,че тези пана също вършили работа - вършат вярно е ама не тая работа дето трябва , освен ,че става грозно с тях ами и задържат влагата в помещението.
Тези 3 см дето си ги сложил и със тях и без тях същата работа само дето сега не е на тухла или мазилка , и какво ти пречи ,че прозореца ще се вдлъбне , ще имаш по широк перваз да си слагаш саксии .
radius - майстор
N.Georgiev написа:
Постоянно споря с някакви хора и им обяснявам , че изолацията е от 8 см на горе - не 5 см ,а от 8 см , ...
И аз така мисля, на къщата ще слагам 10. Но да не избяга колежката от форума, написах 5 :lol: .
Въпреки че първите сантиметри са най-важни (логаритмичната крива, която бе разисквана в една тема). Така че от 3 на 5 е по-голям ефекта, отколкото от 5 на 8.

Тема "Влага в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: