Монтаж, топло и звукоизолации.
YordanYordanov - помощник
Добър вечер!Не знам точно къде да поставя темата си.Повечето ми въпроси са свързани с предстенната обшивка за това поставих тук.С приятелката ми сме на гурбет.Събрахме малко парички и смятаме като се приберем (след 10тина дни) да започнем ремонт на жилище в което плануваме да се местим.
Става въпрос за стара къща на около 100 години.Планувам вътрешно изолиране на външните стени.
Предстенна обшивка,вата,пароизолация и гипсокартон.Също така мисля и с таваните да процедирам по същия начин.Главно заради това че самите стаи са високи 3.80 :О и трудно ще се отоплява .Мисля да ги сваля до под 3 метра.
Тъй като нямам опит в строителството.Занимавал съм се няколко години с монтиране на метални конструкции.
След това няколко със сглобяване и монтаж на дървени детски съоръжения (Детските площадки с дървени къщички.Мисля че почти във всеки град има такива).
За това първо изчетох почти всичко от раздела за сухо строителство във форума.Останаха някои не доизяснени неща за мен.
1.Колко дебела и с каква плътност вата да избера съответно за стените и таваните?Стените са само от камък.Няма външна изолация.
2.Трябва ли да слагам от това алуминиевото фолио или някакъв дебел найлон между ватата и картона?
3.Разстоянието от носещия таван и този от гипсокартон ще е почти 1 метър.Има ли смисъл от полагане на вата,защото пак ще остане едно голямо разстояние от ватата и носещия таван.Над тавана има тавански стаи които няма да бъдат отоплявани.
4.Подът е дюшеме което мислим да запазим като само го реставрираме(циклене,лак и.т.н.).Ще има ли проблем с полагане на долния УД профил?
5.Каква роля играят двата вертикални УД профила при изграждането на предстенна обшивка?Хващат ли се в тях крайните листи?
6.Как се свързват вертикалните и хоризонталните УД профили?Само се допират,застъпват се или се застъпват и прихващат с копче?
7.Въпрос при изграждането на двохна скара.-Прихващат ли се с нещо носещите и монтажните ЦД профили към УД профилите или просто носещите се полагат над УД профилите а монтажните влизат вътре в тях?
8.Вечният въпрос-Първо тавана или стените?
9.Кой е най-добрият ред на действие.Смяна на дограма,стени,таван,циклене на дюшеме.

Много се извинявам ако темата ми е много разхвърляна.Сигурно ще изникнат и други въпроси.В главата ми е такава каша...Изчетох толкова много мнения и идеи последните 10 дни във форума.Не разполагаме с много ресурси и ще се опитаме да минем възможно с най-малко майстори.Надявам се да се получи прилично.
Благодаря много предварително на всички отзовали се.Господ здраве да ви дава :)
Последна промяна от YordanYordanov на нед юли 31, 2016 9:23 pm, променено общо 1 път.
iliya_i - майстор
Първо ВиК и ел. инсталация. Едва ли са читави :?
YordanYordanov - помощник
iliya_i написа:
Първо ВиК и ел. инсталация. Едва ли са читави :?
Ами да хубаво е да се погледнат.Къщата е стара,но до скоро се обитаваше от роднини.Предполагам че с годините са подновявали това онова.

Тема "Ремонт" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: