Монтаж, топло и звукоизолации.
hakama - специалист
Става дума за тристаен ( 8етажен), от '68ма (мисля че не е панелен, но външните стени са по 25см?)

Според вас има ли смисъл от премахване на част от стена (90смх200 х 14см)? Така стаята ще придобие по-нормален вид > 14.2м2 (в момента там се и спи и е 11.4м2). Терасата е южна и мисля че ще изгуби смисъла си ако я затворя (за усвояване). Преградната стена (с молив) е правена от подръчни материали (стари врати, малко гипс-картон), демек, ще се прави на ново (за по-добра шумоизолация най-малкото). Не мисля че ще нарушим конструкцията на блока.

За голямата стая, след преместване на вратата( може и да е плъзгаща да се сложи).
Ако викам човек за къртенето - колко ще струва?
Имаме къртач (лидълски), но не знам дали ще се справи с 14см стена и колко време ще отнеме. Може и под наем да вземем хилти.
За стената за материалите - едва ли ще е много като пари?

Другия вариант е да го оставя така и да го мисля за продан (за младо семейство с дете такъв преход не е проблем, а по-скоро предимство). Прехода и шумния асансьор (2 етажа над нас) са основните мотиви за продан и търсене в друг квартал (по-централен).


Изображение Изображение
a_stoev - специалист
Баш панел си е. вътрешните стени са носещи. Трябва ти становище от конструктор. Ако парчето е в края на панела където са връзките с другите панели няма как да стане. Ако все пак ти разреши промяната, стената не трябва да се кърти, а да се прореже и после да се натроши отрязаното.
Правилно си се насочил да продаваш. По доброто решение е.
hakama - специалист
Това разрешение - как се издава, или как да бъда сигурен дали може да се реже?
Такъв ремонт - колко би струвал?
Но като се замисля - пак ще остане коридор...а антретата са по 1,25м широки - доста загуби. Май ще се ориентирам към ново строителство (заради възможността да имам големи прозорци) или стар панел, но непреходен!

Тема "Избиване на стена/изместване врата + преградна стена (преходен хол)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: