Монтаж, топло и звукоизолации.
rumeniak - специалист
Здравейте съфорумци,

Срам не срам ще си кажа какъв ми е проблемът а вие ако имате решение.
Та значи нанесохме се ние в нов апартамент (ново строителство) на външен вид всичко окей - да ама не. Паднаха студовете и от стените се усеща студ и все едно излиза студен въздух. От контактите духа, от щранга на кухненската мивка духа, имам усещането че и от прозорците духа. Стените са на гипс картон лепен на кюфтета. Дайте акъл как и с какво да ги запълня да се стоплим.
peterdimov - специалист
Колега,когато се нанасяш в ново,неотоплявано и ако околните апартаменти са празни ще ти е хладно,но след известно време,щом се отоплят стените вс. ще е ок.
По-добре потърпи малко отколкото да се хвърляш в недообмислени ремонти,поне според мен е така.
jekasus - майстор
Знам , че имаш монтирана кухня , но се резни малко гипскартона и да запълниш с монтажна пяна отвора в плочата, където минават тръбите за вентилация и мръсния канал. Ако го направиш и горе ,още по-хубаво.

Прикачен файл

1_515.jpg
1
1_515.jpg (42.57 KиБ) Видяна 9021 пъти
ralev - специалист
То ва е най-често срещаното явление при ново строителство. Топлоизолацията от вън е лепена на кюфтета, от вътре ГК на кюфтета, зидано с тухли четворки - по подразбиране вертикалните им фуги винаги остават отворени т.е. не са запълнени с зидарски разтвор. ТИ от вън не е направена херметически , та да има дори и малък отвор от горе или от долу, да не говорим и за делатационните фуги. И зад ТИ е като комин и става един чуден ветрилник. Лошо че не си открил проблема по рано, аз съм го решавал на няколко места по следния начин. Взимаш теслата м@м@та и картона долу. после запълване на всичли вертикални фуги с пяна, ГК на конструкция с вата и става перфектно. А ТИ от вън е само за фасада не върши никаква работа. Като се насели коперацията и всички се топлят загубите стават по малки (ветреенето носи и топъл въздух от съседите) и не е толкова ужасно.
valmet - специалист
Извинявам се за спама,но да не става въпрос за новопостроения комплекс в Нови хан?Там на полето?
Иначе най-безболезненото като за начало е:във всяка дупка монтажна пяна
rumeniak - специалист
Регистриран на: 05 Май 2008
Мнения: 132
Местожителство: Central park Нови Хан
valmet - специалист
Това го видях колега,но не ми бе ясно за същия комплекс ли става въпрос.
Имам познати собственици там,ходих на оглед преди време и по моя преценка имаше досадни пропуски в довършителните работи,но навсякъде е така.
Ако сложиш пяна и след като се монтират ключове,контакти и т.н.,всичко ще си дойде на мястото.По-големите ми притеснения са от към монтажа на ГК,ще има пуканици ми се струва.
Бяха сложили обратните води за мивката в кухнята точно до вентилационната шахта,а там би следвало да е фурна с аспиратор(абсорбатор),който да се монтира директно в отвора на шахтата.
Sevdo2000 - напреднал
Стара тема е но да използвам, че съм в същото положение. Духа и отвън близо до стената с прозореца, през лайсната на ламината откъм стената с фуга, че сме между две сгради, но ми духа и от съседа през стената. Положението е същото като на колегата горе - ГК на кюфтета. Тухлите от ситния поротерм, но това няма значение де. Комина на отдушника на фурната им граничи с моята стена на дневната, и веднъж месечно става страшна смрад. За около 30 мин, предполагам си чистят печката с пиролиза, пушек - директно се вижда вкъщи. Сума ти пъти пусках аспиратора, който е на отсрещната стена, че си мислех че е от него, та докато разбера откъде идва, влошавах с подналягане още положението. Та като пипнах една вечер от контактите ... то направо си вее. Лятото почти не го усещах, но снощи се задими. Все почвам да правя нещо и забравя, до следващия път. През другото време не се усеща, като готвят, но явно усилват аспиратора, като вършат тая смрадлива дейност, и надува в комина. Явно е и пукнат някъде от слягане. Та въпроса ми е, да почвам ли да правя нещо, монтирано е всичко контакти, аплици, ключове - да свалям и розетките и да помпам монтажна пяна, или няма смисъл, няма да свърши кой знае каква работа да си търпя веднъж месечно одимяването. Предполагам и долу, до ламината зад лайсните нещо трябва да уплътнявам ...

Тема "Помощ за Изолиране на стени" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: