• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
в следващите дни трябва да купя вата за запълване на пространството между носещите греди на гредореда, т.е. тавана на втория етаж. Каменна или стъклена е по-добре, коя от двете допада по-малко на мишоците и с каква плътност? Гледам различни марки, и ме учудва това, че вата с плътност 130кг/кв.м има по-висок коефициент на топлопроводимост от такава с плътност 50кг/кв.м.
шоп - майстор
И двата вида стават, взимай от тази за ковто ти дадът по-голяма отстъпка или е на промоция.

Разбира се не и тази с тегло 130 кг/м3 :-D
И тази най-рехавата за под гипскартон не я харесвам.
EDI - майстор
В момента в Практикер има на плочи, 24 лева за 7,5 квадрата, 50 мм, има и на Урса руло, 20 и малко лева за 17 или 28 квадрата 50 мм, избор голям.Аз бих си взел на плочи.
miliad - майстор
И мен ме терзае същата мисъл, за това повтарям втората част от въпроса:
А мишоците?
:-D
EDI - майстор
Мишоците не можеш го спря, освен с телена вата. :lol:
nautilus33 - майстор
А, това ми е ясно, но някъде бях чел, че в каменната вата май по не виреят :). Лошото е, че днес на двора намирам втори умрял плъх. Съседите казаха, че слагат отрова, та явно от това умират. Но проблемъте, че ги има, и влязат ли става страшно.

ПП ватата на плочи 50мм, едноредово или на два пласта да я редя, за да стане 10см дебела? Иначе ще погледна в практикер да видя. И още нещо се сетих- самата вата изцяло от конструкцията за гипскартона ли се държи, или се напъхва между гредореда и се държи от него и няма контакт с конструкцията за ГК.

ППП :) Сега гледах в Практикер. Като че ли си харесах тази на фибран гео 50мм, излиза около 3.60лв на кв.м., но е с най-нисък коефициент на топлопроводимост 0.035(поне според написаното). Тази на Урса е пък два пъти по-евтина, но е с коефициент 0.045. Та се чудя, коя да бъде.
plamen6703 - майстор
чет ное 15, 2018 7:03 pmnautilus33 написа:
ППП :) Сега гледах в Практикер. Като че ли си харесах тази на фибран гео 50мм, излиза около 3.60лв на кв.м., но е с най-нисък коефициент на топлопроводимост 0.035(поне според написаното). Тази на Урса е пък два пъти по-евтина, но е с коефициент 0.045. Та се чудя, коя да бъде.
За Практикер "мандалото" хлопна за "URSA" :) може само през сайта да я поръчаш до полунощ. Днес купих от нея, но при мен ще я ползвам за една лятна кухня. Не се връзвай на топлопроводимости, това е реквизит, който трябва да присъства на етикета като информация и нищо повече :wink: ! :partyman:
шоп - майстор
Един съвет от мен!
В практикер няма да намериш евтина вата и няма как да се пазариш за количества.
Има си фирми спец. в топлоизолациите. Имат сайтове, телефони. Може и по телефона да се пазариш за количества, а на място е още по лесно.

То дори в Базара и ОЛХа да се разтършиш цените са по 1 до 1.1лв за м2 минерална вата 5см Това цена на дребно.

Ако си фирма и по ДДС бирата е друга. Тогава пак отиваш при фирмите и се пазариш за отстъпка ако заявяваш количество.
Buliviv - специалист
По препоръка на един от мениджърите на "Баумит" си сложих на гредите на гаража минерална вата (руло кнауф). Той твърди, че нея не я ядат плъхове, тъй като им наранявала езиците .
Вече е седма година и не съм забелязал техни гнезда там.
torbalan - Дървен философ
Аз сложих 30 ( 3 х 10 ) см. от тази на руло. Когато я слагах тази на платна беше доста по-скъпа, така че...
Каквато и да слагаш - слагай по много.
  • 1
  • 2

Тема "Каква вата за гредоред между втори етаж и подпокривно?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: