• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
ilko - напреднал
чет окт 15, 2020 7:02 amschuldiner написа:
Ако ще правиш вентилирана фасада, фугата трябва да е покрита само с паропропусклива лента - да има път за парите навън, но да не се позволява конвекция към вътрешността на стената. Отдолу като имаш мембрана, значи може и без нищо.
Ако аквапанелът е финиш - ПУ пяна за всичко 0,5-5 см, замрежване на фугата и една ръка шпакловка + фасаген е най-лесният детайл. С фасадна мазилка фугите ще се скрият перфектно.
Благодаря за идеята! Ще помисля и за този вариант.
Фугата вече е запълнена с полиуретанов силикон, дали това е проблем относно отвеждането на парите отвътре навън?
ilko - напреднал
чет окт 15, 2020 7:24 amkozl написа:
ср окт 14, 2020 10:12 pmilko написа:
ср окт 14, 2020 10:02 pmшоп написа:
Ако има Сайдинг фугата няма да пречи
A дали ще е добро решение да се запълнят фугите с полиуретанов силикон и за по-сигурно да се направи една шпакловка с флексово лепило + мрежа, за да се предотврати проникването на влага. Имам налични CERESIT CM 16 и CERESIT CM 11+.
А тия фуги нема ли да работят като компенсационни :?
Първо искаш да ги пълниш с елестичен компонент (полиуретанов уплътнител) и после да шпакловаш с нееластичен компонент :?
И да беше дал некакъв детайл на тва що си мислиш. Правили сме носеща скара за стена от дървени ребра. Отвътре 2 пласта ГК, в средата каменна вата за топлоизолация м-у дървените ребра. В-у каменната вата пароизолация, а най-вън иглолисна ламперия на клипсове, така че м-у дъските остава луфт към 5 мм.
Ако става въпрос за хидроизолация на 20 мм фуга, ползвай хидроизолираща лента и я залепи с полиуретанов уплътнител къмраквапанела или с еластична течна хидроизолация, но не препоръчвам да е битумна.
Искам да ги напълня с полиуретанов уплътнител защото е по-евтино и по-лесно.
Цялостната шпакловка искам да я направя защото на доста места се виждат пукнатини (не знам, дали това е проблем). Може би се дължи на неправилно съхранение на листовете или при транспорта.
За финиш, мисля, да е ламперия на дървена скара която е хваната директно за аквапанела, или камък, може би някаква имитация на камък, защото е по-лек, а не искам допълнително да натоварвам конструкцията. Най-много ми харесва да облепя стената с гнайс, но в моят случай, мисля, че не е удачен вариант.
  • 1
  • 2

Тема "Удачно ли е запълването на фуги на AQUAPANEL с полиуретанов силикон и цялостно шпакловане с мрежа?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: