• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
nautilus33 - майстор
Разбрах, благодаря. Излезе обаче друг въпрос- днес премерих точно разстоянието от пода до ребрата и излиза 205-206см, при което ще имам много голяма фира. Как е най-удачно да удължа CW-тата с необходимите 5-6см?
ulieliadi - специалист
Или дърпаш стената към стрехата малко за да слезеш на 2.00м, или ковеш по две ивици гк на ув-то отгоре и отдолу за да стане на 2.05м. Казва се ригел. Тогава ползваш по-дълги дюбели и винтове.
nautilus33 - майстор
Почти съм готов. Обаче днес след разглеждане в нета, изкочи следния въпрос- как точно се прави отвора за врата(все още не съм решил дали ще бъде от тези паянтовите тип хармоика или нормална дървена врата с каса). Стената съм я облякъл само едностранно с гипскартон, дебела е 50мм. От това, което гледах в нета, отвора се прави от ЦВ профили обърнати със затворената част на профила към касата. КАто за да не захвана ГК за профила, на който ще се монтира касата, се слага друг допълнителен профил точно преди него и за него се хваща ГК. Отгоре шурца е от парче УВ хванато странично към вертиканлните СВ. Дали ще издържи някаква по-лека врата или трябва да се изпълни по друг начин. Не успях да намеря снимки в нета как се изпълнява конструкцията при вратата.
ulieliadi - специалист
Ковеш си картона в цв профилите, за лека врата няма нужда да добавяш или усилваш каквото и да било :wink:
nautilus33 - майстор
В случай, че реша да поставя дървена(макар, че не знам може ли да се направи такава с толкова тясна каса), как да усиля конструкцията? Просот искам да се застраховам, за всякакви ситуации.
ulieliadi - специалист
Или с вкопчано ув, което влиза в цв-то, за да стане кутия, или с летва 4-5 см, която вкарваш и ковеш в цв-то.
  • 1
  • 2

Тема "Конструкция за преградна стена в таванското?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: