Монтаж, топло и звукоизолации.
tuninghuman - специалист
Гипскартон или измазка върху тухли във баня?

Моля за съвет, как да направя банята - дали да се измажат тухлите (хастар) и върху тях
да се лепят плочките или конструкция с гипскартон (зеленият) да се сложи и вата и тогава да се лепят плочките.

проблема ми е 4е ако трябжа да се измажат тухлите - адска цапаница (преди 2 месеца сложих ламината навсякъде) - транспорт на вар, майстори ... и най-важното е че плочките които купих са безфугови - ако не е много равно при лепенето макар предполагам 4е 6е има трудности с перфектното долепяне една до друга а това основен момент.

ако направя гипскартон - вата и т.н. 6е стане бързо, чисто, имам майстор вече, но нещо не ми звучи - от друга страна чувам - ти луд ли си ,, само хотелите дето ги бързат ги правят така - все пак е солидна построиката недей 6е си прецака6 вилата и т.н. Досега
цялата вила отвутре е само с измазка навсякъде ... незнам

Още пове4е 4е и иска майстора поне по 25 лв на квадрат , но пък наистина 6е стане 100 равно и плочките 6е се наредят перфектно, оба4е пък 6е се стесни така банята която и без това не е голяма.

плс помогнете с съвет

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
masteradmin - майстор
зависи колко са ти криви стените. Най - добре зеления гипс картон с дюбели и отгоре плочки. Така ще ти излезе найб- евтино най - бързо и най - чисто. И задължително фугираш платната.
tuninghuman - специалист
стените НЕ са свръх прави, но и не бих казал криви дори - нормално
зид - абе БДС :-D :-D -

ок ще ги фугирам, и ще купя зелен ама - не ми харесва цялата концепция на гипскартон
в баня - ок има прозорец ... незнам, наистина се колебая и още не мога да реша - а това рядко си го позволявам , щото дотук съм стигнал с действие ама ...

не искам и да си прецакам плочките с неравна основа, макар че майсторът каза 4е 6е се заиграе и 6е ги направи - повече лепилце и се напасват ...

притеснява ме 4е сяка6 няма гаранция и не ми изглежда солидно ... :| :| :| :shock:

а за по-евтино с гипскартон - дали? материали, труд , вата - поне 600-700 и с бензина на мастора.

а ако докарам вар 2 куб , пясък имам - и го метне някои - наполовина
на тази сума. НО НЯМАМ МАЙСТОР за замаска, а другият само 6е ги налепи.
masteradmin - майстор
До тука съм виждал 4 бани със зеления гипс картон и 4-те не са мръднали. Като гипс картона е залепен директно за стената, а дюбелите са тук таме за сигурност (няма конструкция няма вата). Аз в момента съм почти пред същата дилема. Имам една бяна на която стените бяха с боя, която сега е изгорена. И хем стените са бая криви за директно лепене на плочки, хем ме е страх да не изпадат след време (въпреки че е намазана с БОРОКОНТАКТ).
Виж тази снимка. Какво ще кажеш ?
tuninghuman - специалист
mersi admin! значи без вата - или поне на двете външни стени само.
а другите дирекшън за стената без конструкции ами с дюбели....

... мамка му и мечка и дилема :-D :-D :-D :-D :-D :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :wink: :wink:

излизам да разпускам , утре ще му мисля
Profi Stroi - специалист
Няма какво да мислиш
Карай с зелен картон
Банята ще изкара повече от колкото предполагаш
Репликата че картона на баните се слагал когато се бърза е малко глупава
Замислял ли си се че са малко майстотите които измазват добре и право
А замислял ли си се зимата при -10 как варта ще се маже на открито неотопляем обект
Все фактори който няма как да знаеш за това не слушай приятели а хора който се занимават с това -моя съвет
hkoko - специалист
Според мен си сложи картон.Колкото до това да не се кашне от водата не се притеснявай.Ако правиш банята както трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да сложиш хидроизолация.Ползвам една на Ардекс бака 10 литра струваше оклоло 90лв.ще ти стигне за цялата баня след това плочите се лепят директно в/у нея с флекс лепило. И ако си сложил читаво картона ще спестиш някой лев от пазхода на лепило.
tuninghuman - специалист
MАЙ везните взеха да натежаат към замаската -

моля за още съвети за хидроизолация - марка? - след замаската ли да намажа стените или преди това направо тухлите?
gss - специалист
Не се занимавай със замаска, карай с гипс картон + хидроизолация в/у него. Има и по-евтина на Мурексин.
И още - няма такова нещо като безфугови плочки. Без фуга се реди страшно трудно, бавно и изнервящо. И най-малката грешка си личи
tuninghuman - специалист
mersi ... ама - гипскартона не ми звучи - вече съм по4ти 100% ре6ил -

КАЗВАШ НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО БЕЗФУГОВИ ... СТИГА БЕ!!!! :| :| :| :|

Тема "Гипскартон или измазка върху тухли във баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: