Монтаж, топло и звукоизолации.
soton - специалист
Не бързаите да ме обвинявате - изчел съм всичко тук и по света,Проблема е че къща от гредоред е като жива а външната изолация от стиропор и подобни не търпи геометрични промени и евентуално после ще се пропука независимо от мрежата.Та въпроса ми е:има ли някой от Вас който е правил такова нещо и има ли почва то у нас?
prascho - майстор
формулирай си по-ясно тезата моля! Сигурно доста голям процент от сградния фонд в България е гредоред и керпич т.е почва у нас колкото искаш /чернозем, глина..../. Обвинения ще отправяме като кажеш каквото и да е по въпроса. Колкото до стиропора, за гредоред никой тук няма да ти го препоръча. С две думи не си казал нищо съществено в поста си отгоре за да търсиш каквато и да е дискусия. Колкото до топлоизолацията на подобна сграда е доста индивидуално за да могат титаните на мисълта в сайта да ти отговорят. Зависи от обитаемостта на помещението, от отоплението, от предвидените финансови средства за реализацията на ремонта и т.н.
velsi - Почетен майстор
На такава "жива" къща направих вътрешна изолация от стиропор преди почти 3 години на една от стаите. Нищо никъде не се е спукало до сега. Спука се единствено окачения таван на едно място, но то е защото ме домързя да сложа мрежа точно там. Става дума за съвсем фина пукнатина. Къщата се намира на оживена главна улица, ако това ти говори нещо.
soton - специалист
А лепи ли изолацията и колко пласта мрежа слпжи?
velsi - Почетен майстор
Изпълних я съвсем стандартно: лепило "на гребен", дюбели, един слой мрежа, шпакловка с теракол и после гипсова шпакловка.

Тема "топлоизолация на гредоред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: