• 1
  • 2
Вашето лично помещение
PPP - специалист
Искам да сложа огледало върху една от стените в спалнята, под него ще има ракла. Проблемът е как да го закрепя, без да го лепя върху стената, защото искам да може да се сваля, ако се наложи. По стената има кабел за лампа, който е вкопан само до половината. Трябва ли да се вкопае целия? Извинете за лаишките въпроси, но не съм специалист.
Огледалото ще е хоризонтално, още не съм конкретизирала размер, но горе-долу 1.20 х 0,60 м. Предложете начин...
sinbor - специалист
Сложи го в рамка и си го закачи на стената, когато искаш си го сваляй
PPP - специалист
Благодаря! :-)
В такъв случай кабелът за лампата трябва ли да се вкопава?
BAlexandrov - специалист
Има и най-различни държачи за огледало, но не е лошо да видиш дали е права стената, защото аз имах изненади :-D
Кабела - ако пречи да, иначе не...
Dewalt - специалист
Ами то зависи дали ти пречи на поставянето на огледалото.
Как така "вкопан до средата" - че ми стана интересно
PPP - специалист
Ами оставен е извод за ток, който се пада по средата на огледалото. И дефакто трябва да изтегля кабела нагоре, за да монтирам лампата.
peter_m - специалист
Може да залепиш по 1 гумичка в ъглите, за да не опира плътно в стената. Така и кабела ако ти се пада зад него няма нужда да го вкопаваш ...
PPP - специалист
Благодаря ви! Май ще бъде с държачи, поразгледах в интернет, дано са здрави. Вариантът огледало в рамка също е хубав, но не знам дали ще ми се върже с обстановката.
sinbor - специалист
Рамката може да е дървена или с МДФ профили в зависимост от интериора на стаята. Желая ти успех!
Liubo3 - специалист
Имаш огледало но имаш и лампа, съответно нещо би трябвало да ги обединява.Правиш табла по размер на огледалото, бележиш желаното от теб мястно на лампата.Замерваш къде се намира кабела който излиза от стената спрямо бъдещото местоположението на таблата.Разпробиваш мястото с бара за да може кабела да легне в отвора и след това с оберфреза издълбаваш канал между отвора на лампата и отвора с местоположението на захранващия кабел.Полагаш кабелите вътре в канала на таблата и я налагаш на желаната позиция.Следва да бележиш местата за прхващане към стената което става като направиш контролни отвори през таблата към стената с тънка бургия.След това на местата където се е отбелязала бургията дупчиш за дюбели и закачаш таблата.Проста работа с няколко упражнения ;)
Огледалото се залепя към таблата с монтажен силикон за огледала!!!!

Краен резулат:
http://liubo2.snimka.bg/advertising/kuh ... 724789.big

Прикачен файл

3.JPG
С оберфреза се издълбават канали по задната част на таблата за окабеляване между електроуредите и към захранващия кабел.
3.JPG (58.96 KиБ) Видяна 6907 пъти

Прикачен файл

2.JPG
Бележи се за втори електроуред евентуално....
2.JPG (78.02 KиБ) Видяна 6907 пъти

Прикачен файл

1.JPG
Бележи се желаното местоположение на лампата върху таблата.
1.JPG (76.34 KиБ) Видяна 6907 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Огледало върху стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: