• 1
  • 2
Вашето лично помещение
oxy - помощник
dyaneff написа:
Не забравяй, че за матрака е добре да лежи на ламели, за да се проветрява иначе :wallbash:
Мисля дъските да са все пак на малко разстояние една от друга.
Vlado852 - напреднал
Дъските са удобни но скърцат! Ако не са дебели се чупят! Не са по-здрави от ламелите, защото нямат еластичност.
Ако решиш все пак да слагаш, ползвай гумени уплътнители между дъските и рамката, както и ограничители за 2-3 мм, разстояние между тях.
Имай тези неща предвид.
П.П.
Ако матрака е изцяло латексов, върти го поне веднъж на 3-4 месеца и нищо няма да му стане.
oxy - помощник
Vlado852 написа:
Дъските са удобни но скърцат! Ако не са дебели се чупят! Не са по-здрави от ламелите, защото нямат еластичност.
Ако решиш все пак да слагаш, ползвай гумени уплътнители между дъските и рамката, както и ограничители за 2-3 мм, разстояние между тях.
Имай тези неща предвид.
П.П.
Ако матрака е изцяло латексов, върти го поне веднъж на 3-4 месеца и нищо няма да му стане.
Благодаря ти!

Подобни съвети търся.

Матрака го въртя на месец/два, за уплътнителите не бях мислил, а е важно.

Някой има ли идея откъде в София да си поръчам дъски, и какви да са като материал и дебелина?
VLADO66 - майстор
http://www.speedo-sf.com/bg/contact.html направо си вземи нови ламели и тампони,не вярвам да откажат да ти продадат.Баси,ще се измъчваш с дъски.И махни тия болтове между рамките(сигурно от там скърца),отдолу трябва да имаш царга на която да стъпят рамките.
професионал - специалист
Дъските са си дъски - нямат еластичноста на ламелите и оттам се губят и свойствата на матрака (същото важи и за надупчен шперплат), аз също бях пред такава дилема, мислех и аз да си правя рамката, но като сложиш труда и материалите - по-добре да си купиш готова! Аз избрах това и засега съм доволен. (аз също съм с латексов матрак)
DTIvanov - специалист
професионал написа:
Дъските са си дъски - нямат еластичноста на ламелите и оттам се губят и свойствата на матрака (същото важи и за надупчен шперплат), аз също бях пред такава дилема, мислех и аз да си правя рамката, но като сложиш труда и материалите - по-добре да си купиш готова! Аз избрах това и засега съм доволен. (аз също съм с латексов матрак)
С тази рамка и занапред би трябвало да нямаш проблеми, колкото и да сте палави :supz: .
Dilyana - помощник
Profy , искаммммм !!! Благодаря ти !
zmiori - специалист
На майка ми в апартамента има една "Приста" и една ъглова спална /с 2 легла/. С дунапренови матраци от долу е с дъски който стъпват на гредичките /на който би трябвало да стъпи металната рамка на пружината/ размера им е 25 мм. дебелина и 120 мм. ширина разроянието е около 60-80 мм. Не са фиксирани /подвижни са/ върху тях има заслан един стар чаршаф и върху него е дунапреновия матрак. Правено е преди повече от 30 год. минали са 2 поколения хашлаци и доста "борба" да не кажа "битки" е имало.
И аз като колегата по-горе си мисля че е хубаво, да не кажа задължително да има царга по средата.
Успех и да избереш най добрата идея.
  • 1
  • 2

Тема "Какво и как да сложа между матрака и рамката за да е твърдо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: