Вашето лично помещение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Именно за топлия пистолет ми бе недоумението
айде коригирай се, че някой смотан глупчо верно ше си помисли че става тъй
:wink:
emil_v r - майстор
Тия машинки са мн прости , два ексцентрика при дръжката дърпат
металните пръти .
Късат се едни нитчета които са при ецсцентриците , заменят се с винтчета .

Отваряш летвата , с мн. едра шкурка се прочистват каналите , изправяш прътите , те са огънати от насилване , и ги тръкваш с шкурката .
Горе се смазва с двиг масло 15в 40 :wink: за дизел .

всичко става като ново .
Лесно става и просто , особено след като отвориш един прозорец и добиеш опит .

Може ли ..тия райбери , или да подпре с голям камък , или кол
кат баба Илийца :evil:
mosferatu - напреднал
Благдаря за отговорите, тия дни ще разглобя (ли разбия, зависи дали ще поддаде) една машинка и ще видя. Само мисля а смажа машинката и лоста (пръта или както там се казва) с грес, вместо с масло и се надявам да не отварям летвата, че язък за бояджилъка (макар и нелкачествен). Благодаря отново за отзивчивостта и вниманието.
masterval - майстор
n_a написа:
Именно за топлия пистолет ми бе недоумението
айде коригирай се, че някой смотан глупчо верно ше си помисли че става тъй
:wink:
Корекция. Ако не се смъкне боята най-често летвата се цепи, а не се отковава. Машинката също е по-добре да се сваля без боята.
Смазването на пръчката мисля че не трябва да е с грес, защото след дълъг престой ще стане на лепило...
mosferatu - напреднал
Така, свалих боята от машинката (снимка 1), но въпреки опитите ми не мога да сваля металната планка и да видя механизма- не смея да напъна, с отверката, понеже рамката е чамова и поддава (което се вижда и на снимката). Явно задължително трябва да сваля летвата, за да имам достъп до машинката, но не мога да я сваля сега, нямам необходимия пистолет за горещ въздух и време. Това ме подсеща за друг въпрос- как да сваля дръжката преди да сваля летвата- с директно дърпане назад не става- снимка 2 :?. Нямам впредвид винтовете, а самата ръкохватка.

Прикачен файл

1.jpg
след припряна интервенция
1.jpg (141.58 KиБ) Видяна 7938 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (119.76 KиБ) Видяна 7938 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Отвий видиите!
mosferatu - напреднал
Е да, това го бях направил докато се мъчех преди да снимам, но все пак не успях да махна планката. Сякаш нещо отвътре пречи да се свали, особенно в горния край.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Нищо лично, но понеже виждам достатъчно хора с изявена техническа мисъл...
Ако можеш да опишеш като как мъчиш планката...
А за дръжката същото. Отвий видиите. И ще видиш. Но сега не ти трябва.
masterval - майстор
Дръжката се сваля след отвиване на двата винта. От вътре дръжката е захваната с федерка и така представлява едно цяло с елипсовидната си планка.
Не можеш така да свалиш машинката. Първо трябва да махнеш дръжката, след това внимателно да разковеш дървената летва (Ако нямаш под ръка пистолет за топъл въздух просто с остър инстумент мини няколко пъти по двата странични ръба, образувани от плоскостта на крилото и страничния ръб на дървената летва.) Тогава можеш да видиш фрезовано легло в което лежи механизма със закачените метални прътове.
mosferatu - напреднал
Благодаря за разясненията, напролет ще има ремонт на дограмата, но мисля да се запася и с няолко летви като оригиналните, понеже старите са много стари и при разковаването ще се нацепят. Та след ремонта ще се наложи нови летви и боядисване, за което сега нямам възможност. Благодаря отново на всички, които се включиха в темата!

Тема "Ремонт на дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: