niki_sap написа:Спалнята ми е с почти същия размер и чупки. Всичко казано по-горе е верно - бледи цветове, като бягаш от контрасти. При мен просто направих всички стени чисто бели и си избрах доста бледи мебели. Височината да не те притеснява тя няма да е проблем (особено ако направиш стените бели защото така се губи разликата между стена и таван и не си личи височината). По-скоро е важно да изглежда възможно най-широка стаята, затова и идеята с белите первази ми харесва (стените бежаво-сивкав цвят). Тя обаче се връзва доста по-добре, ако и прозорците са ти бели и вратите и така стената контрастира на всички друге бели детайли. Тъй като и моята врата е цвят тъмно дърво, много ме дразни и ми се навира в очите. Отделно не се връзва по цвят с мебелите, които както казах са светло дърво. Затова съм намислил да я боядисам, дори и да е само от към спанлята. Но това е малко крайно решение, защото после връщане назад към дървото няма.Мен ме дразни малкия прозорец и особено тъмната дограма. Идва ми да я боядисам бяла, но не смея да не я съсипя съвсем.
Стените ми са в много хубав прасковен цвят, не харесвам бяло, но може би наистина ще се наложи да изсветля малко цвета.