Вашето лично помещение
PPP - специалист
niki_sap написа:
Спалнята ми е с почти същия размер и чупки. Всичко казано по-горе е верно - бледи цветове, като бягаш от контрасти. При мен просто направих всички стени чисто бели и си избрах доста бледи мебели. Височината да не те притеснява тя няма да е проблем (особено ако направиш стените бели защото така се губи разликата между стена и таван и не си личи височината). По-скоро е важно да изглежда възможно най-широка стаята, затова и идеята с белите первази ми харесва (стените бежаво-сивкав цвят). Тя обаче се връзва доста по-добре, ако и прозорците са ти бели и вратите и така стената контрастира на всички друге бели детайли. Тъй като и моята врата е цвят тъмно дърво, много ме дразни и ми се навира в очите. Отделно не се връзва по цвят с мебелите, които както казах са светло дърво. Затова съм намислил да я боядисам, дори и да е само от към спанлята. Но това е малко крайно решение, защото после връщане назад към дървото няма.
Мен ме дразни малкия прозорец и особено тъмната дограма. Идва ми да я боядисам бяла, но не смея да не я съсипя съвсем.
Стените ми са в много хубав прасковен цвят, не харесвам бяло, но може би наистина ще се наложи да изсветля малко цвета.
PPP - специалист
Бях харесала един модел в Комо, ще го потърся и ще го постна тук.
Намерих, ето.
dito - специалист
Имам усещането, че необзаведена една стая винаги изглежда по-малка, отколкото обзаведена. И като имаш предвид, че в нашия блок има 80 апартамента, всички високи по 2.50 (е, където има окачени тавани и по-малко), само ще ти кажа - да ти имам проблемите :wink:
PPP - специалист
Това е снимка от стаята, поне за цвета на стените и големината на прозореца дава някаква представа.
PPP - специалист
dito написа:
Имам усещането, че необзаведена една стая винаги изглежда по-малка, отколкото обзаведена. И като имаш предвид, че в нашия блок има 80 апартамента, всички високи по 2.50 (е, където има окачени тавани и по-малко), само ще ти кажа - да ти имам проблемите :wink:
Много ще се радвам, ако си прав. :)
Fortune - специалист
PPP написа:
Бях харесала един модел в Комо, ще го потърся и ще го постна тук.
Намерих, ето.
Не мож го събра т`ва легло - 180/200

виж какво става с легло 140/200 :

Прикачен файл

спалня 2.JPG
спалня 2.JPG (26.14 KиБ) Видяна 11990 пъти

Прикачен файл

спалня.JPG
спалня.JPG (35.28 KиБ) Видяна 11990 пъти
solo5 - майстор
dito написа:
Имам усещането, че необзаведена една стая винаги изглежда по-малка, отколкото обзаведена.
точно обратното е :wink:
niki_sap - специалист
Ако вкараш целият този комплект спалня от Комо, колкото и да е голяма стаята ще изгелжда малка. Предполагам в другите ста нямаш място за багаж и затова гледаш такава саплня. Ако я вкараш в твоята стая в общи линии няма да остане празна стена затова няма особено значение какъ цвят са стените. С това не искам да кажа, че комплекта е лош - просто със сигурност няма да имаш простор с толкова много мебели. Иначе цвета им е подходящ. Една забележка към този комплект - леглото повдигнато от земята и няма чекмедета - т.е. не може да го направиш с меанизъм, няма и чекмеджета т.е. губиш място за багаж под него. А си еважно. На мен ми се наложи да правя преработки заради такова недоглеждане.
Иначе мисля, че цвета на стените е достатъчно светъл, освен ако не решиш наистина да го направиш чисто бял. Другото е тъмната врата - както казах вкъщи е така и ме дразни. Но вкъщи спим и на отворена врата защото не ни стига кислород от стаята, така че всеки луд с номера си :)
silllveto - Майсторица
Ники, изпреварил си ме :lol: И аз го спретнах този вариант.
PPP, поствам и в нашето форумче :)

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение

solo5 написа:
dito написа:
Имам усещането, че необзаведена една стая винаги изглежда по-малка, отколкото обзаведена.
точно обратното е :wink:
Аз мисля като dito :) Пък и 12кв.м. не е толкова малка за спалня.
Fortune - специалист
silllveto написа:
Ники, изпреварил си ме :lol: И аз го спретнах този вариант.
PPP, поствам и в нашето форумче :)
Не съм Ники :). Но да това имах предвид, ама не ми се заигараваше много, просто исках да покажа, че няма място. Иначе може да се опита и леглото по диагонал, на скосената стена, но май идва длъжко. Тогава може гардероба да е на стената до вратата.

Тема "Как да направя една стая оптически по-висока и по-широка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: