lipeto, земи си смени поне аватара, че е същият е като на една уважавана посетителка на тоя форум!

какъв цвят са мебелите
какъв цвят са щорите дето вече ги има
какъв цвят е ламината
какъв цвят е вратата
колко е висока стаята
има ли дървета пред прозореца
какво е осветлението от към лампи - разположение, тип, ватове...
колко е голямо леглото и гардероба - разбирай колко ще се свие стаята като сложиш мебелите
колко и какви огледала има - разбирай колко ще се разшири визуално като ги сложиш
ето и нещо за цветовете:
червено - много страстно обаче ще ви омръзне бързо
светло розово - мен лично ме дразни, никога няма да си сложа такова
виолетово - също ме дразни, уж се води от еротичните, но е бързо омръзващо
лилаво - може да е в различни нюанси според това колко е тъмна и малка стаята, много светлите понякога сивеят, особено неприятни на жълта светлина от изкуственото осветление
могат да се правят комбинации от светли и тъмни стени
синьо - студено, за стая за почивка да, но не и за бурни изпълнения
зелено - мнооого зависи от зеленото, защото варира от отровно до уютно растително, аз лично не обичам нищо зелено, освен ако не е живо
жълто - ако е ярко може да е натоварващо, ако е бледо е скучно и тривиално, но в много случаи е подходящо, особено ако нямаш кураж за друго
оранжево - това е най-веселия цвят, но в по-големи количества натоварва, за това в нашата спалня сме боядисали ярко оранжеви само най-малките стени срещу прозореца и зад гърба ни, другите са бледо-оранжеви
цветовите предпочитания са много индивидуални и много зависят от това какви хора сте и всемирна панацея няма
а забравих да спомена и черно-бялото, ако имате много цветни аксесоари като килими, пердета, възглавници, понякога и черно-бели стени могат да бъдат добър вариант, а понякога могат да бъдат и ужасяващо отблъскваща модернистична претенция
приятно умуване