• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Вашето лично помещение
sasooooooooo - "специалист"
Дойде времето и аз да се консултирам с вас. Предстои ми правене на спалня. Проекта е направен от мен, аз ще сглобявам, външна фирма ще разкрои и кантира.
В спалнята ще има легло, гардероб, скрин и две нощни шкафчета.

1. Колко тежи вратичката на гардероба с размери 190/82/18, ПДЧ?
А ако има и огледало 180/70?
2. При матрак 160/200, подматрачната рамка с газов амортисьор ли да е или с пружина?
По един сантиметър луфт достатъчен ли е м/у леглото и подматрачната рамка?
3. Марката HA"FELE за мебелен обков стабилна ли е?

Прикачен файл

090716_125746 re.jpg
090716_125746 re.jpg (55.39 KиБ) Видяна 35288 пъти

Прикачен файл

090717_131035_resize.jpg
090717_131035_resize.jpg (23.55 KиБ) Видяна 35288 пъти

Прикачен файл

090718_141831_resize.jpg
090718_141831_resize.jpg (76.61 KиБ) Видяна 35289 пъти
Последна промяна от sasooooooooo на съб юли 25, 2009 11:07 am, променено общо 1 път.
shadowman - майстор
Гардероба с плъзгащи врати ли е?
Няма такава пружина която да задържи матрака и рамката при вдигнато положение, траябва ти амортисйор 1000N. Предполагам, че матрака ще е двулицев (инак няма нужда от подматрачна рамка). Хефиле е добра марка, аз обаче наблягам на Блум. Това на снимките е моята спалня. Как я направих. Първо си поръчах подматрачната рамка която е от чамов материал и по нея направих кутия върху която лага скарата. Кутията отвсякъде е удебелена (понеже скарата ми е 40 мм и реших за по сигурно да си направя дебели страници с цел по голяма здравина) защото фактически страниците и носят целия багаж (скара, матрак, тебе, жената... и борбите). Амотрисйорите са турски + механизма (да си кажа, чстно до сега не съм видял и други). След като съм нагласил всичко облякох кутията с удебелени страници. Отпред трябва се направи така, че да може таблата да се хване и вдигне нагоре с всичко. Демек лицевата табла трябва да е хваната с модматрачната скара.

Дано си ме разбрал.

Прикачен файл

a.jpg
a.jpg (66 KиБ) Видяна 35273 пъти

Прикачен файл

b.jpg
b.jpg (132.53 KиБ) Видяна 35273 пъти
Блум нямат представител в Бургас. На сайта им пише, че предстои,но нямам време да чакам.
Първо да купя скарата и аз си го мислих. В един магазин я предлагат в комплект с амортисьор за около 180лв. Колко ти е разстоянието м/у рамката и скарата? 1см?
За поддържане на подматрачната рамка смятах да ползвам ъглови планки, но твоята идея е добра. Даже фазера ще хвана към кутията.
Отпред трябва се направи така, че да може таблата да се хване и вдигне нагоре с всичко. Демек лицевата табла трябва да е хваната с модматрачната скара.
Това не го разбрах, но смятам с въженце да се издърпва, сигурно по два пъти на ден.
Гардероба ще е с плъзгащи врати. Честно казано бях попарен от цената на механизма - 190лв.
Дръжките ще са вкопани, по-късно ще питам как става в домашни условия/сигурно с фрезичка/, че ще спестя 70лв от рязане.

Прикачен файл

дръжки.JPG
дръжки.JPG (14 KиБ) Видяна 35226 пъти

Прикачен файл

горен механизъм.jpg
горен механизъм.jpg (110.39 KиБ) Видяна 35226 пъти
shadowman - майстор
Лицевата страница ми е хваната за скарата и така я вдигам, не знам дали с въже ще ти е удобно щото става доста тежко. Плъзгащите врати ги правим с кант дръжка от алуминии, режи с размера на височината на врата и така даже се спъва врата да не се огъва много. Последната вкопана дръжка е по трудно за изпълнение в домашни условия защото се изрвнява с края на вратата и ако стане сакътлък ще се види, ако остане така взимай такава която може да сложиш 50 мм на вътре.
Това с въженцето го гледахме в Биг Брадъра и там с лекота издърпваха матрака.
Колкото до дръжките, избрахме втората от долу на горе, дълга е 10см и ни пасва както на вратите, такаи на чекмеджетата.
Идеята ни за плъзгащите врати е да са с дебел кант, едната да има огледало и двете да могат да си сменят местата, съответно на едната врата ще има лява и дясна дръжка.
На снимката, която съм пратил с механизма, над релсата виждам два пласта ПДЧ, така ли да го изпълня и аз? Не се виждат винтове в него :?
tassel - специалист
shadowman какво значи "удебелени страници" - 25мм ПДЧ или ...?
И двете ли са удебелени, т.е. на вътрешната кутия, където ляга рамката и външните страници? Каква е височината на едната и на другата, само с винтове ли се хващат една за друга, кантират ли се отдолу, където стъпват на пода, на едно ниво ли идват на пода? :)
PPP - специалист
Понеже и на мен ми предстои поръчката на спалня, гледам-гледам, навсякъде дървената рамка, в която влиза матракът, стърчи навън и едни грозни ъгли, в които човек да си пребие краката нощно време. Що ми се струва (или бъркам), че едно време тези рамки бяха по-малки от матрака и той излизаше навън, така че дори и да се облегне човек, се опира не в дървото, а в матрака...
Не знам дали добре го обясних...
Fortune - специалист
PPP написа:
Понеже и на мен ми предстои поръчката на спалня, гледам-гледам, навсякъде дървената рамка, в която влиза матракът, стърчи навън и едни грозни ъгли, в които човек да си пребие краката нощно време. Що ми се струва (или бъркам), че едно време тези рамки бяха по-малки от матрака и той излизаше навън, така че дори и да се облегне човек, се опира не в дървото, а в матрака...
Да не би да имаш предвид еднолицевите матраци, на които не им трябва скара, те са си оребрени от долната страна и лягат директно върху страниците, а механизмът се монтира директно на тях?
trevora - специалист
sasooooooooo написа:
Блум нямат представител в Бургас. На сайта им пише, че предстои,но нямам време да чакам.
Имат магазин в Бургас,но звънни на Софииския телефон да ти дадат точен адрес.Ако не се лъжа някъде около Краснодар бяха.На Гладстон мисля,но не съм сигурна.Звънни и питай.Иначе и Хефеле и Грас също са добри.
PPP - специалист
Fortune написа:
PPP написа:
Да не би да имаш предвид еднолицевите матраци, на които не им трябва скара, те са си оребрени от долната страна и лягат директно върху страниците, а механизмът се монтира директно на тях?
Не знам, не съм специалист, но определено тези ъгли ме дразнят и ми се иска да нямам такива... А искам леглото да бъде с повдигащ механизъм.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Спалнята /гардероб, легло, скрин/ - от проекта до края" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: