• 1
  • 2
Вашето лично помещение
petkomz - специалист
Привет на всички! Нов съм във форума и моля някой да ми помогне!
В момента правя ремонт в спалнята и ми предстои поставяне на ламиниран паркет.Проблемът е че не искам да къртя дюшемето(което скърца) за да не се отваря допълнително работа.От познати знам че са редили върху дюшеме и става,но при тях не е скърцало.Дали ако го оставя така ще скърца и след като поставя ламината? Мога ли да сложа пяна под дъските ,дали това ще оправи проблема и има ли опасност да повдигне дъските? Предварително благодаря !
velsi - Почетен майстор
Правил съм номера с пяната и мисля, че точно това е решението в твоя случай. Не мисля, че ще надигне дъските, поне при мене не се е случило. За всеки случай - не прекалявай.
единак - специалист
Колега, а кое налага смяната на дюшемето с ламинат? Лично мое мнение, но дюшемето е къде-къде по-добро от ламината и откъм естетична и откъм изолираща функция. Циклене и лакиране? След пяната.
petkomz - специалист
Ами то дюшемето ще остане отдолу така че пак ще си изолира, а за естетичния вид мисля че ламината по нищо не отстъпва даже напротив. Какво да ти кажа:нов таван,нови стени,трябва си и нов под! :)
nasco2 - специалист
Като се изцикли и лакира подът си става като нов. Това за пяната и аз съм го правил и става.
housedoktor - майстор
Много е важно да редиш ламината перпендикулярно на дюшемето.И не забравяй подложка:)
Krelion - специалист
Ламинат е изкуствена основа,снимка на дърво и най-отгоре лак?!
shadowman - майстор
Ще прощаваш ама неразбрах къде е лакиран ламинирания паркет?
Krelion - специалист
shadowman написа:
Ще прощаваш ама неразбрах къде е лакиран ламинирания паркет?
Добре де "високоустойчиво,прозрачно,синтетично покритие" (лак :) )
shadowman - майстор
Тц, ламинирания паркет няма как да е лакиран, то нали си е ламиниран.
  • 1
  • 2

Тема "ПРОБЛЕМ!Скърцащо дюшеме! Моля за идеи как да го оправя!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: