• 1
  • 2
Вашето лично помещение
oxy - помощник
Здравейте,

Искам да сложа нещо между подматрачната рамка и матрака, понеже държачите на тези ламели които са двойни вече се изпотрошиха, а и като цяло ми скърца и ми е нестабилна. Рамката се състои от две отделни по 90 см, хванати с коларски болтове. Отгоре е цял латексов матрак 180/200.

Снимки:

http://imgur.com/a/O93KJ/all

Ако се слагат дъски, откъде е най-добре да купя, и дали да взимам 90 сантиметрови или да слагам направо по цялата дължина? Има ли и други варианти освен с дъски? Става въпрос за София.
5kof - специалист
Аз имам същия зор. Мислех като се затопли времето да взема да купя един лист по-дебел шперплат. Да го разкроя за цялата площ на спалната, след което да му направя вентилационни отвори - 10-15бр. Радвам се, че повдигате темата, за да чуем мнението на хора, минали по този път. Най-вече успешно минали.
DTIvanov - специалист
Ако можете да си го позволите, по-добре сменете подматрачната рамка с нова, но да е от реномиран производител. За да не става реклама, имена мога да препоръчам на лични. Иначе губите голяма част от комфорта. Това се отнася в особено голяма степен за латексовите матраци.
profy - специалист
DTIvanov написа:
Ако можете да си го позволите, по-добре сменете подматрачната рамка с нова...Това се отнася в особено голяма степен за латексовите матраци.
Това е най-доброто решение.

Анатомична 7-зонова подматрачна рамка за латексови матраци.
Прикачен файл:
KingSizeBed-3.jpg
KingSizeBed-3.jpg (80.11 KиБ) Видяна 7862 пъти
Dilyana - помощник
Как се сдоби с такава рамка ???
dyaneff - майстор
Мойта е подобна. Направих си я сам от кухи профили и вече около 10 години е "желязна". Матрака е много тежък и с тези тънки ламели лошо закрепени е зле.
Vlado852 - напреднал
Трудно можеш да сложиш дъски върху ламелите и така ще скърца още повече си мисля аз.
Метална рамка - гумени накрайници - нови двойни ламели и си готов :wink:
profy - специалист
Dilyana написа:
Как се сдоби с такава рамка ???
"Направи сам" - дизайн, проект, заварки и химия на повърхностните покрития.

Ако представлява интерес ще потърся размери на полетата, понеже доста време ми отне този елемент.
oxy - помощник
Vlado852 написа:
Трудно можеш да сложиш дъски върху ламелите и така ще скърца още повече си мисля аз.
Метална рамка - гумени накрайници - нови двойни ламели и си готов :wink:
Мисля да махна ламелите и да ползвам само рамката, към която да монтирам дъски.

Варианта с нова рамка не ме устройва, не заради цената, просто откъм стабилност и твърдост дъските ми звучат най-надеждни.
dyaneff - майстор
Не забравяй, че за матрака е добре да лежи на ламели, за да се проветрява иначе :wallbash:
  • 1
  • 2

Тема "Какво и как да сложа между матрака и рамката за да е твърдо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: