Вашето лично помещение
Здравейте, само на една от стените в апартамента ми се появяват тъмни петна по латекса. Предимно зад таблата на леглото и около нощните шкафчета. Апартамента е с външна изолация и ПВЦ дограма, а това е единствената северна стена. Латекса е възможно най-евтиния. След избърсване на петната с влажен парцал изчезват на 80%, след което се връщат постепенно. Чудя се каква би могла да бъде причината? Също така смятам да пребоядисам стаята изцяло с друг латекс. Какъв би бил най-подходящия и може ли да нанеса новия латекс директно върху този и да реша проблема?

Изображение
Junos - напреднал
Най-вероятно става дума за мухъл. Разбери откъде идва влагата. Обикновенно се появява на студени стени в топли помещения - конденз. Често е зад мебели на такива стени, външни. Затова на външни стени не е желателно да има мебели.
Ако няма влага в стаята, значи се просмуква от вън.
Каквото и да направиш пак ще избие ако не откриеш причината. Задълшително махни боята и каквото има под нея до здраво. Изчакай да изсъхне добре. Като пуснат парното, ако имаш, или като се стопли времето.
Помосли за вътрешна изолация на студените стени. Проветрявай по-често.
КИМИ - специалист
Junos написа:
Помисли за вътрешна изолация на студените стени.
+1


Преди вътрешната ТИ, сваляш стария латекс, минаваш стената дебело с лепило за плочки за да запечаташ тухлената стена, че не се знае къде има мостчета за термо и влаго проникване, особено с бързото и обикновено тъъничко измазване с хастарната мазилка. Правих го преди 4 години на северната ми страна в спалнята.

Бавен, тежък и непривлекателен физически труд,

но имаш време до напролет да се приготвиш психически за тази атака срещу мистър Мухъл. :-D
Hoвoceлckи - майстор
Логиката наистина подсказва мухъл. Ако имаш възможностнаправи разместване на мебелите (поне временно, за проба). Или увеличи поне разстоянието между тях и стената. Блокирането на циркулацията на въздух от мебели е характерна причина за образуването на мухал там.
Ако държиш на ремонт - лично съм доволен от термо боя. Мога да ти покажа каква съм ползвал, но мисля, че и всяка друга каквато намериш в магазина ще ти свърши работа.
optimeon - специалист
И аз имам подобен проблем! Открих много полезни съвети!

Тема "Избиват тъмни петна по латекса?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: